Bureau Buitenland zondag 29 april 2012

Geplaatst op 29 april 2012 door Katy Sherriff onder Bloggistan, Bureau Buitenland, EU, Europa, Frankrijk, Griekenland, Turkije, Zondag

Uri Rosenthal met Tzipi LivniHet doek is gevallen voor het minderheidskabinet van CDA en VVD, gedoogd door de PVV. Wat hebben de afgelopen twee jaar met Uri Rosenthal als minister van Buitenlandse Zaken betekend voor de rol van Nederland op het wereldtoneel? Een column van diplomatiek expert Robert van de Roer.

Hoe wordt er in zuidelijk Europa gereageerd op de politieke perikelen in Nederland? Contact met de Griekse gepensioneerde ambtenaar Angelos Avgoustidis.

griekenland-crisisDe Grieken kiezen zelf volgende week zondag een nieuw parlement. Het gaat slecht met de Griekse economie, ondanks alle strenge bezuinigingen. Sofoula Schalkwijk ging naar het afgelegen bergdorp Ano Pedina in Noordwest-Griekenland. Hoe overleven de dorpelingen in de economische crisis? Lees hier meer

cnnturkAanvankelijk ging het beter met de persvrijheid in Turkije toen de AK-partij in 2002 aan de macht kwam en de onderhandelingen over toetreding tot de Europese Unie nog hoopvol leken. Inmiddels zitten er meer dan honderd journalisten vast. Tijdens de internationale dag voor de Persvrijheid op 3 mei is er extra aandacht voor de situatie in Turkije. Een reportage door Rik Delhaas.

In Berichten uit Bloggistan maakt Frankrijk zich op voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Correspondent Frank Renout werpt een blik op de Franse social media.

Bureau Buitenland op zondag 29 april 2012 om 19.00u op Radio 1. Audio een uur na uitzending te beluisteren.

Laat een reactie achter