Bureaucratie vermindering essentieel voor verbetering zorg

Geplaatst op 26 april 2012 door Redactie onder Donderdag, Metropolis, Radio, Reportages, Reportages, Uitzendingen, Villa VPRO, Villa Vpro

Demissionair minister De Jager staat de pers te woord15.32 uur Er is een principeakkoord over de bezuinigingen. VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie zijn het met minister De Jager eens geworden over een pakket aan maatregelen. De fracties gaan er nu nog intern over praten. De Jager houdt er rekening mee dat er vanavond nog groen licht komt. Volgens De Jager kan het akkoord ertoe leiden dat Nederland voldoet aan de 3-procent-norm van de Europese Commissie. Volgens de minister is de 3-procentnorm “in zicht”.

metropolis15.38 uur Metropolis Radio staat deze week in het teken van relatietherapie, geen overbodige luxe dezer dagen. Vandaag zijn we in China. Daar zijn huwelijksproblemen lang taboe geweest, maar er begint iets te veranderen. En natuurlijk is er dan een slimme tv-producent die die trend omzet in een smeuïg tv-format. Onze verslaggeefster Marije Vlaskamp mocht meekijken op de set. Dit is voorlopig de laatste Metropolis Radio , want vanaf volgende week kunt u een maand  lang genieten van een  hoorspel in Villa VPRO. Jan Jaap van der Wal en Chris Bajema schreven een satire over hoe de mediawereld in elkaar zit, Zij nemen u mee naar  de imaginaire redactie van het culturele programma Focus. We stellen alvast de hoofdpersonen aan u voor.

15.45 uur Als je de zorg wil verbeteren en de kosten de hand houden dan moet je in ieder geval de bureaucratie verminderen. Dat is de heilige overtuiging van Maarten van Rixtel van zorginstelling Sensire in Varsseveld.  En dus sloopte een groot deel van een managementlaag weg en ging hij in zijn eentje de Raad van Bestuur besturen bij zorginstelling Sensire.

De audio is een uur na uitzending terug te luisteren

Laat een reactie achter