Vooruitblik uitspraak ex-rebellenleider Charles Taylor

Geplaatst op 25 april 2012 door Redactie onder Interview, Metropolis, Radio, Reportages, Reportages, Uitzendingen, Villa VPRO, Villa Vpro, Woensdag

15.35 uur In Den Haag wordt enorm gesteggeld over welke onderwerpen wel en niet meer  behandeld worden. Controversieel verklaard. Maar partijen maken van de situatie ook gebruik om eigen plannetjes voor elkaar te krijgen. Zo werd vanmiddag bekend dat er een meerderheid is voor een verdrievoudiging van de bankenbelasting. Dat zou 1 miljard opleveren. Oppositie en de PVV hebben elkaar hierop gevonden. PVV Kamerlid Roland van Vliet over het veranderde plan.

15.40 uur Metropolis Radio staat deze week in het teken van relatietherapie over de grens. Vandaag zijn we in India. Daar hebben ze een heilig geloof in de sterrenhemel. De stand van de sterren bepaalt namelijk niet alleen waarom een relatie is misgelopen, maar ook of hij ooit nog op de rails komt. Onze verslaggeefster Aletta André doet verslag.

15.45 uur Morgen doet het Speciale Hof voor Sierra Leone in  Leidschendam uitspraak in de zaak van Charles Taylor. De voormalige rebellenleider en president van Liberia heeft 11 aanklachten voor oorlogsmisdaden tegen hem lopen, inclusief misdaden tegen de menselijkheid. Bij ons aangeschoven is programmamaker Jacqueline Maris, zij is verschillende keren in Liberia en Sierra Leone geweest.

De audio is een uur na de uitzending te beluisteren

Laat een reactie achter