Leve de stad: stadsvernieuwing in Sao Paulo

Geplaatst op 22 april 2012 door j.fakkert onder Brazilië, Bureau Buitenland, Reportages, Zondag

dsc00494De Braziliaanse metropool Sao Paulo barst uit zijn voegen. In minder dan een eeuw groeide de stad van een paar honderdduizend inwoners naar bijna 20 miljoen. Het verkeer zit al jaren op slot, rijken verplaatsen zich in helicopters die je continu boven de stad hoort brommen als dikke vliegen.

Een nieuwe rondweg moet de stad ontsluiten. Het noordelijke deel komt tussen de stad en een natuurgebied te liggen, langs de achterstandswijk Cabuçu de Cima. Het Nederlandse architectenbureau FABRIC bedacht een visie voor het gebied rond de rondweg, zodat de stadsjungle niet ongecontroleerd verder woekert. Maar hoe realistisch is het idee van de Nederlandse architecten?

In het kader van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en reportage over stadsvernieuwing op de grens tussen de stad en de natuur, door verslaggever Katy Sherriff en correspondent Stijntje Blankendaal.

Laat een reactie achter