Bureau Buitenland 22 april

Geplaatst op 22 april 2012 door j.fakkert onder Brazilië, Bureau Buitenland, Frankrijk, Zondag, Zweden

sarko-europe6In Frankrijk wordt er gestemd zondag. Mag Nicolas Sarkozy blijven op het Champs Elysee of moet hij zijn plek afstaan aan de socialist Francois Hollande? En krijgen we dan straks de combinatie ‘Merlande’, of is de voortrekkersrol die Frankrijk en Duitsland innemen bij het oplossen van de Eurocrisis dan definitief uitgespeeld? Europese parlementariers en Eurowatchers over wie er moet winnen in Frankrijk en waarom. En natuurlijk houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit Parijs.

Hoe in Europa wordt gereageerd op de val van het kabinet horen we van eurocommissaris Neelie Kroes en staatssecretaris van Europese Zaken Ben Knapen. Oud premier van België Yves Leterme komt uitleggen hoe je met een demissionair kabinet toch begrotingen kan maken en Brussel tevreden kan houden.

aung

De Birmese oppositieleidester Aung San Suu Kyi zal vanaf zondag voor het eerst haar zetel in het parlement plaatsnemen. Mits ze verschijnt, want het schijnt dat ze geen eed wil afleggen waarin ze moet zeggen dat ze de grondwet respecteert. In onze rubriek Berichten uit Bloggistan zoeken we via blogs en andere social media uit of Birmezen geloven dat en hoe zij een verschil kan gaan maken.

Hier kunt u de blogs lezen: blog1 blog2 blog3

zwedenIn Zweden is de minister van Cultuur onder vuur komen te liggen door een performance-art kunstwerk dat tijdens de World Art Day vorige week werd geexposeerd. Het kunstwerk is een stuk taart in de vorm van een naakte zwarte Afrikaanse vrouw. De kunstenaar, Makode Aj Linde, maakte onderdeel uit van de taart en iedere keer als iemand een stuk afsneed, begon hij hard te gillen. We belden met de kunstenaar.

Bekijk hier een video van het kunstwerk.

brazilHoe zorg je dat de Braziliaanse stadsjungle van Sao Paulo, een stad die nu al uit haar voegen barst, niet verder woekert? In het kader van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam een reportage over stadsvernieuwing in megapool Sao Paulo.

Laat een reactie achter