Ruud Lubbers en zijn vrije woord

Geplaatst op 5 maart 2012 door Sofoula Schalkwijk onder Economische crisis, Interview, Maandag, Radio, Reportages, Reportages, Villa VPRO, Villa Vpro

15.35 uur In Metropolis radio draait het deze week om politiek. In Nederland is emotie en passie op dit gebied soms ver te zoeken. Terwijl in andere landen iets meer kalmte op zijn minst effectiever zou kunnen zijn. In India is schreeuwen tot je zin krijg de manier van politiek bedrijven in het parlement, ontdekte correspondent Aletta André

15.40 uur Villa VPRO staat heel de week in het teken van het vijftigjarig jubileum van perscentrum Nieuwspoort. Iedere dag hebben we een hoofdgast die een grote invloed heeft gehad op de Nederlandse politiek en veel te maken heeft gehad met de parlementaire pers. Iedere dag zijn we live te horen vanuit de sociëteit van het perscentrum. Vandaag de heer Ruud Lubbers, premier van drie kabinetten van 1982 tot 1994. We praten over het vrije woord, grote bezuinigingen en economische groei en we halen herinneringen op over macht en pers.

3 Reacties op “Ruud Lubbers en zijn vrije woord”

  1. Ricardo zegt:

    Overeenkomst eurosceptici en eurofielen: men redeneert argumenten en cijfers zodanig naar eigen stellingen toe dat die bijna vanzelf de meeste glans krijgen. Kernpunt lijkt mij: zolang Duitsland in de euro blijft of niet streeft naar een neuro moeten wij dat ook blijven doen. Of we het leuk vinden of niet, wij zijn en blijven politiek-economisch vooral heel stevig ‘gekluisterd’ aan onze oosterburen.

  2. Ben zegt:

    Vraag aan meneer Lubbers wat betreft het vrije woord: Hoe kijkt hij nu aan tegen de behandeling van meneer Janmaat destijds? Ik zie de taferelen in de kamer nog helder voor me als hij het woord voerde. Is het niet eens tijd voor een schuldbekentenis en excuses aan zijn weduwe, die in dat vijandige klimaat door terroristen is verminkt?

  3. Leuke wijze van nieuwspresentatie, past echt bij de VPRO! Deze site ga ik vaker bezoeken…

Laat een reactie achter