Reportage: Roestem Davydoff is klaar met Poetin

Geplaatst op 26 februari 2012 door Katy Sherriff onder Bureau Buitenland, Europa, Reportages, Rusland, Zondag

Roestem in zijn werk-outfit: strak in het pakDe winnaar van de Russische presidentsverkiezingen volgende week zondag is eigenlijk al bekend. Premier Vladimir Poetin zal weer plaatsnemen op het presidentenpluche dat Medvedev vier jaar lang voor hem warm hield.

Roestem met Facebook-vlag bij het protest met verslaggever Katy SherriffMaar de steun voor Poetin in Rusland brokkelt af. Na frauduleuze parlementsverkiezingen in december gingen tienduizenden Russen al drie keer de straat op. Sinds de val van de Sovjet-Unie zijn er niet meer zulke massale demonstraties geweest. Internet en sociale media spelen daarbij een grote rol.

Veel mensen demonstreren voor het eerst. En soms ze riskeren daarmee hun baan. Zoals journalist Roestem Davydoff (zie foto’s), die bij de staatsomroep Het Eerste Kanaal werkt. ‘ s Avonds kruipt hij achter zijn thuiscomputer en beheert hij Facebookpagina’s van de protestbeweging.

Verslaggever Katy Sherriff en correspondent Olaf Koens volgen Roestem in aanloop naar de verkiezingen. Ze gingen onder andere mee naar de laatste grote demonstratie, begin februari, in een winters Moskou.

Laat een reactie achter