Via PanAm (11): Discriminatie van Nica’s in Costa Rica

Geplaatst op 11 november 2011 door j.fakkert onder Bureau Buitenland, Costa Rica, Via PanAM, Zondag

Via Panam, migration in the America's, Costa RicaDe Nederlandse fotograaf Kadir van Lohuizen reist over de Panamerika Highway; van Vuurland tot Alaska. Onderweg spreekt hij met migranten. In beeld en geluid maakt hij daar een verslag van.

Aankomende zondag pakken we de reis van Kadir weer op, hij is inmiddels aangekomen bij kilometerpaal 12200, in Costa Rica.

Deel 11: Douglas Contrera is een Nicaraguaan die in de wijk La Carpio in San José woont. Hij heeft een verleden van gangs en drugs. Het ging

al mis in Nicaragua, toen zijn moeder hem om die reden meenam naar Costa Rica, in de hoop dat hij uit de neerwaartse spiraal zou komen. Helaas werd het van kwaad tot erger.

Nu is Douglas uit de gangs, gebruikt hij niet meer en is hij een vrij bekende lokale rapper geworden onder zijn artiestennaam ‘Transformer’. Hij zingt over de discriminatie van de Nica’s in Costa Rica en het geweld. Hij hoopt met zijn raps jongeren op het goede spoor te krijgen (of te houden). Hij woont samen met zijn nieuwe vrouw en haar zoon.

Via Panam, migration in the America's, Costa Rica

.

1 Reactie op “Via PanAm (11): Discriminatie van Nica’s in Costa Rica”

Laat een reactie achter