Bureau Buitenland: De Israëllobby in Brussel

Foto: FlickrVorige week steunde het Europese Parlement het verzoek van de Palestijnen om lid van de VN te worden. Israël zet in Brussel alle zeilen bij om Europarlementariërs en lidstaten aan zijn zijde te krijgen. Vrienden van Israël in het Europese Parlement worden “gefêteerd” en critici van Israel worden bewerkt. Er wordt gelobbyd bij het leven. Brussels correspondent Tijn Sadée van de Wereldomroep begaf zich achter de schermen.

Braziliaanse Bloei is een boek van de Belgische journalist Lode Delputte. De auteur is onze gast en legt uit waardoor Brazilië zo snel tot een economische grootmacht uitgroeide.

De relatie tussen de Verenigde Staten en Pakistan worden met de dag slechter. De VS voeren steeds meer aanvallen uit in Pakistan in de strijd tegen het terrorisme. Human Rights Watch maakt zich zorgen en regiokenner Jan Breman licht toe.

In Bellen met de Wereld gaan we naar Alaska waar de zalm door het goud bedreigd wordt.

In Berichten uit Bloggistan gaan we op zoek naar Russen die niet langer onder ‘tsaar’ Poetin willen leven. Op de blog Pora valit? (Tijd om weg te wezen?) discussiëren steeds meer Russen mee: zal ik blijven of zal ik gaan? De blogger Ylja Klishin gaat in ieder geval niet. En in een populair filmpje op You Tube vertellen mensen waarom ze wel weer op Putin gaan stemmen.

Bureau Buitenland op zondag 9 oktober om 19:00uur op Radio 1

5 Reacties op “Bureau Buitenland: De Israëllobby in Brussel”

 1. En de Arabische lobby bestaat niet zeker?

 2. JJ zegt:

  @1
  Nee, een ‘Palestijnse Lobby’ bestaat niet. Een Arabische wel, maar die streeft andersoortige doelen na dan de Israelische, heeft geen gezamelijk belang dat promotie behoeft en heeft ook geen partijbureau in Nederland. ;-)

 3. Wat dacht u van 57 ambassades van islamitische landen?

 4. qotsa zegt:

  waarom doet deze het niet?

  @JJ
  de palestijnse lobby bestaat wel. de nieuwe tegenlicht van maandag 17 okt gaat daar over.

Laat een reactie achter