Bureau Buitenland van zondag 2 oktober

Geplaatst op 2 oktober 2011 door Katy Sherriff onder Bureau Buitenland, Zondag

9054f49c4caa1aa5a5ffbf8f5f2bfbe2_smallAd Melkert neemt afscheid als VN-gezant voor Irak. Hij reageert op een kritisch rapport van de International Crisisgroup dat de VN verwijt te weinig druk uit te oefenen om politieke hervormingen door te voeren in dat land.

Moet de oppositie in Syrië geweld gebruiken om zich tegen de repressie van het regime te beschermen. Die vraag duikt steeds vaker op onder Syriërs in sociale media. In Berichten uit Bloggistan kijken we hoe de discussie leeft onder de Syriërs

Poetin is populairder en heeft meer gezag, daarom doet Medvedev niet mee aan de volgende presidentsverkiezingen van Rusland. Joris van Bladel legt uit waarom wij Europeanen niks van Rusland snappen.

Uri Rosenthal maakte deze week een opmerkelijke stap door zich uit te spreken tegen een gezamenlijk standpunt van de EU. De minister van buitenlandse zaken wilde niet dat er in een EU verklaring werd gesproken over de vernietiging van Palestijnse huizen en de vervolging van mensenrechtenactivisten door Israël. We praten erover met oud diplomaat en Midden-Oosten kenner Nikolaos van Dam.

In onze reportage peilde verslaggever Fred Stroobants de mening van Europese politici over de opstelling van Nederland in Europa en over het Nederlands buitenlandse beleid. De kritiek op Nederland groeit in Europa.

Bureau Buitenland is een wekelijks radioprogramma op de zondag tussen 19:00 - 20:00 bij de VPRO op Radio 1. Deze aflevering van Bureau Buitenland is een uur na de uitzending beschikbaar.

Laat een reactie achter