Bureau Buitenland op zondag 21 augustus 2011

Geplaatst op 19 augustus 2011 door Katy Sherriff onder Afrika, Azië, Bloggistan, Bureau Buitenland, China, India, Libië, Midden-Oosten, Syrië, Zondag

LIBYA/GADDAFIHevige gevechten in Libië rond de hoofdstad Tripoli. De Libische opstandelingen zijn erin geslaagd enkele strategische punten in te nemen. Gaat Tripoli, het laatste Khadafhi-bolwerk, dan eindelijk vallen? Dirk VandeWalle is politiek adviseur van de VN inzake Libië en reageert vanuit Washington.

Verder in Bureau Buitenland:
De internationale druk op president Assad van Syrië om af te treden, neemt toe. Hoe lang gaat hij nog wachten? een gesprek met oud-ambassadeur Nikolaos van Dam.

In Berichten uit Bloggistan kijken we naar de anti-corruptiestrijd van de Indiase Anna Hazare, ook wel de nieuwe Ghandi genoemd (zie hieronder).

De Chinese economie blijft maar groeien. Steden worden steeds groter en vuiler. Op sommige plekken probeert men dat te veranderen, zoals in Shenzhen. Dat moet een heuse eco-stad worden. Een herhaling van een reportage van Ellen van Dalen. In de studio vertelt onderzoeker Meine Pieter van Dijk over het nut van zulke eco-steden.

(Wegens ziekte wordt de nummer 1 van de vakantieboeken Top Vijf van boekhandelaar Herm Pol volgende week bekend gemaakt.)

1 Reactie op “Bureau Buitenland op zondag 21 augustus 2011”

  1. Ben Derkink zegt:

    Geachte dames en heren,

    Naar aanleiding van de ecostad Shenzhen Reportage, zou ik graag de naam vernemen van die man in Shenzhen waar Ellen van Dalen mee sprak, aangezien ik die naam niet kon verstaan… Nethel Mars of zoiets ? Heeft u ook zijn email adres ?

    mvg
    Ben Derkink

Laat een reactie achter