Villa VPRO woensdag 25 februari

Geplaatst op 25 februari 2009 door Anne-Will Fisser onder Overzicht

14.30 uur De Hamvraag. Vanochtend is een Boeing 737 van Turkish Airlines neergestort bij lichthaven Schiphol. Daar kwamen negen inzittenden bij om het leven, vijftig mensen raakten gewond en 25 zijn er zwaargewond. Onder deskundigen staat Turkish Airlines bekend als een onveilige luchtvaartmaatschappij, maar TA komt niet voor op de ’zwarte lijst’ die de Europese Commissie elke drie maanden uitbrengt. Wat moet er gebeuren voor zo’n maatschappij op een lijst van onveilige luchtvaartmaatschappijen voorkomt? Een gesprek met SP-europarlementariër Erik Meijer en zijn collega van de PvdA, Lily Jacobs.   

In Wereldnet leggen we vandaag contact met Guillermo Denaux in El Salvador en René Frenken in Honduras.

15.05 uur Henk Willem Laan heeft een zoontje dat lijdt aan het zeldzame Marshall-Smith-syndroom. Wereldwijd hebben maar 20 kinderen deze diagnose gekregen. Zaterdag is het Internationale Dag voor de Zeldzame ziekte. Henk Willem Laan organiseert dan een speciale dag georganiseerd voor de patienten en ouders van kinderen met het zeldzame syndroom. Hij vertelt in De Ervaring over zijn zoon Joas en zijn strijd voor meer onderzoek naar deze ziekte.

David Kleijwegt bespreekt in de rubriek Horen & Zien de financiële crisis als inspiratiebron voor muzikanten. Platen: Neill Young, Fork in the Road; The Carter Family, There’s no depression in Heaven.

15.30 uur Rik Delhaas praat met publicist Shervin Nekuee en onderzoeker Bruno De Cordier over de mogelijkheden van president Obama om tot een oplossing van gevaarlijke situatie in de regio-Afghanistan te komen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

2 Reacties op “Villa VPRO woensdag 25 februari”

 1. Jack Poell zegt:

  Type hier uw reactie.

  Beste David Kleywegt,
  Wij…(mijn medewerkers en ik zelf)willen je via deze weg complimenteren met de fantastische muziek die je via de radio bespreekt.
  Alleen jammer dat we niet altijd meekrijgen hoe en waar we de muziek
  kunnen opvragen of bestellen.
  Zoals in de afgelopen rubriek Horen & Zien, liet je muziek horen van de Carter Famely, There ’s no depression in Heaven. Zou je ons kunnen helpen aan de CDnummer.
  Onze dank is groot en ga door met je muziekbespreking.
  M.v.gr.
  Jack Poell

 2. lonny zegt:

  wat’s bedoeling wayang pop?:d
  is dat betekent asiatische pope of zo?

Laat een reactie achter