Villa VPRO maandag 29 december 2008

Geplaatst op 29 december 2008 door Anne-Will Fisser onder Overzicht

14.30 uur Aanstaande donderdag, 1 januari, gaat Peter Tak, hoogleraar Strafrecht aan de Radboud Universiteit, net emeritaat. Een mooie aanleiding om vandaag terug te kijken op zijn imposante carrière, waarin hij meer dan dertig boeken schreef en veelvuldig te zien was op de televisie om zijn mening te geven over onder andere de Deventer-moordzaak en de kwestie-Joran van der Sloot.

15.00 uur In de twee weken van Kerst en Oud & Nieuw kijken we terug op mensen die ons van hun ongerief deelgenoot hebben gemaakt in de rubriek Waar U Zich Druk OM Maakt. Vandaag vragen we Lex Mensink, afhankelijk van een geleidehond, omdat hij zwaar gehandicapt is, of de hondenpoepregel in Enschede nog steeds voor zijn hond geldt.

2008 was het jaar van een groeiend voedseltekort. In Wereldnet nemen we contact op met Nederlanders, die wonen en werken in landen waar een verborgen voedseltekort heerste. Heerko Dijksterhuis in Burkina Faso, Sietske de Boer in Marokko en Jessica van Tijn in Mexico.

15.30 uur Deurwaarders zijn in de grote steden niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze worden steeds vaker en sneller door schuldeisers ingeschakeld die hun geld met spoed terugwillen. Verslaggever Ellen van den Berg ging met een aantal deurwaarders op stap om te zien wat ze nou eigenlijk doen en bij welke mensen ze aanbellen. Vandaag deel 1 van de tweedelige serie ‘Ongewenst Bezoek’.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

1 Reactie op “Villa VPRO maandag 29 december 2008”

  1. Rob Brockhus zegt:

    Ik heb een voorstel gedaan om de functie van deurwaarder wettelijk los te koppelen van elke vorm van incasso. Uitsluitend via de rechtbank kan de deurwaarder in dienst van de overheid beslagleggen op zaken en inkomen, zoals aan de Tweede Kamer door mij is voorgesteld. De plunderpraktijken die schering en inslag zijn bij de huidige vorm van afpersing (want dat is het vaak) kunnen daardoor voorkomen worden. Zie de website: http://www.sdnl.nl/deurwaarders.htm en de video van Netwerk: http://www.pj-design.nl/video/huisuitzetting.wmv

Laat een reactie achter