Maandag 13 oktober 2008

Geplaatst op 13 oktober 2008 door Tjitske Mussche onder Overzicht

14.30 uur Volgens Willibrord Davids, scheidend President van de Hoge Raad der Nederlanden, moet er bij de Hoge Raad een selectiecommissie ingesteld worden zodat alleen zaken in behandeling worden genomen die er echt toe doen of die leiden tot nieuwe wetgeving. Heeft iedereen straks evenveel kans om zijn of haar recht te halen? luidt De Hamvraag aan advocaat Gert-Jan Knoops. In Wereldnet het lokale nieuws uit Oeganda en Tanzania.

15.00 uur Deon van Moorsel vluchtte voor Bureau Jeugdzorg met zijn dochter naar België. Hij vertelt er over in De Ervaring van. 15.15 uur De Universiteit van Amsterdam wil studenten die extra studievakken volgen zelf voor de kosten op laten draaien. In Waar u zich druk om maakt hoort u de voorzitter van de ASVA-studentenunie.

15.30 uur ‘Cultuurrelativist’ is zo ongeveer het ergste scheldwoord dat intellectuelen voor elkaar kunnen gebruiken. Sjoerd de Jong, adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, houdt in zijn boek Een wereld van verschil juist een pleidooi voor cultuurrelativisme. Ger Jochems gaat met hem in gesprek.

Audio uitzending (vanaf 1 uur na uitzending):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

1 Reactie op “Maandag 13 oktober 2008”

  1. VRIENS zegt:

    Bravo voor het hoge niveau van uw programma !

    Uitzonderlijk !

    (Ik was nog boos op de NCRV waarvan de presentatrice de naam van Saint-Saëns molesteerde… wanhopig… U hebt veel goedgemaakt)

Laat een reactie achter