Villa VPRO woensdag 8 oktober 2008

Geplaatst op 8 oktober 2008 door Anne-Will Fisser onder Overzicht

14.30 uur  Is de herziening van de rechtzaak tegen Lucia de B. goed nieuws voor de Nederlandse rechtsstaat? Zo luidt de Hamvraag vandaag. Hans Crombag, emeritus hoogleraar Rechtspsychologie gaat hem beantwoorden. In Wereldnet bellen we met Marjo Jenniskens in Nepal en Julie van der Bliek in Sri Lanka.

15.05 uur George van Dijk zat 21 van zijn 44 levensjaren in de gevangenis, onder meer voor de moord op zijn ex-vriendin. Hij schreef een boek over zijn ervaringen en is te gast in De Ervaring Van. Minister Eurlings wil de maximum snelheid op provinciale wegen verhogen naar 100 km per uur. Dennis Wansink van Zoogdiervereningen maakt zich daar druk over. Royalty-verslaggever Gerrit Kalsbeek laat in zijn rubriek Royaal Leven zien dat luxe wereldreizen niet meer alleen voor de Oranjes zijn weggelegd.

15.30 uur Bureau Buitenland staat vandaag in het teken van Turkije. Wil het land zelf nog wel toetreden tot de Europese Unie. Olaf Oudheusden praat daarover met publicist Senay Ozdemir, GroenLinks-europarlementariër Joost Lagendijk en hoogleraar Turkse talen en culturen Erik Jan Zurcher.

Audio uitzending (vanaf 1 uur na uitzending):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Laat een reactie achter