Villa VPRO dinsdag 7 oktober 2008

Geplaatst op 7 oktober 2008 door Anne-Will Fisser onder Overzicht


14.30 uur De Hamvraag in onze uitzending van vanmiddag luidt: is de slechte financiële situatie van de IJsselmeerziekenhuizen te wijten aan de marktwerking? Hij wordt gesteld aan Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie aan de Universiteit van Maastricht. Wereldnet zoekt vandaag verbinding met Solveigh Thorbersdottir in IJsland en Rianne Tamis in Soedan.

15.05 uur. Metta de Noo, oprichtster van het Comité Lucia, was vandaag bij de uitspraak in het herzieningsverzoek in de zaak-Lucia de B. In De Ervaring Van vertelt ze over haar strijd voor vrijlating van de Haagse verpleegster, die tot april van dit jaar vastzat voor moord op zeven van haar patiënten. In Waar u Zich Druk om Maakt komt Job te Pas aan het woord over de nierdonatie in Nederland. Econoom Jaap van Duijn praat in Klinkende Munt over de gevolgen van kredietcrisis voor de spaarder, de huizenbezitter, voor consumenten. Kortom, de gevolgen voor ons allemaal.

15.30 uur In Special Report: Noorderlicht een reportage van Noorderlicht-redacteur Annemieke Smit over het Food4You-festival in Wageningen en Ger Jochems praat met hoogleraar theoretische ecologie André de Roos over concurrentie tussen roofdieren.

Audio uitzending (vanaf 1 uur na uitzending):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

1 Reactie op “Villa VPRO dinsdag 7 oktober 2008”

  1. Job te Pas zegt:

    De 3 minuten met de heer Stein zijn te kort voor zo’n groot onderwerp als nierdonatie. Toch is er een wonder gaande. Een uur geleden liet de heer Paul Beerkens, directeur van de Nierstichting, een geheel nieuw geluid horen.Hij liet via de radio behoorlijk dreigend weten aan minister Klink dat als de politiek het donororgaantekort niet oplost, de Nierstichting dit zelf gaat doen ‘zonder de politiek’. Eventueel via een “luchtbrug” (naar buitenlandse ziekenhuizen).REVOLUTIONAIR! Hopelijk houdt hij zich hieraan en is het niet wéér een vlucht in toekomstvisioenen zoals die in te ontwikkelen kunstnieren. Dat heeft inmiddels in diens bestuursperiode al zo’n 1500 wachtlijstdoden gekost.
    Namens Nierpatientencollectief »Nieuwe Nier
    NU« (klik de site aan of google ‘niertekoop’)tekent

    Job te Pas

Laat een reactie achter