Aflevering 315: 17 oktober 1990

314

Doordat Broekema heeft verzuimd aflevering 299 van 27 juni 1990 mee te tellen loopt wederom de telling van de draaiboeken vanaf aflevering 299 één achter.

Gasten
Programmamaker Marjoke Roorda (telefonisch) over haar handleiding voor een workshop dj voor meiden “en nu draaien wij”.

Met ondermeer en onder andere
00:00 Jacques vraagt alle luisteraars of ze klaar staan (net zoals vroeger voor de ochtendgymnastiek van Herman Broekhuizen) want hier is weer Ronflonflon. Dan wordt het heel stil, alleen wat papiergeritsel. Met de hand wordt een geluidsband doorgedraaid. Dan zingt Wilhelmina Kuttje jr het lied “Nederland” dat ze vorige week ook zong.
04:10 Alsnog de jingle Wat is er op de radio en de RFF tune. Jacques vraagt aan Ineke de playlist. Jacques kondigt Jan Marc Selber aan met zijn nieuwe CD, maar we horen eerst de Oude Plaat van The Foundations met Build me up buttercup. Daarna wordt de Nieuwe Plaat aangekondigd maar volgt nogmaals de plaat van The Foundations.
08:20 Jingle Colofon maar dat zal wel te vroeg zijn meldt Jacques. Maar hij doet vervolgens toch maar de gebruikelijke aftiteling.
11:25 Jingle De radio, wat is er op de radio en dan weer de RFF tune. Anneke doet een korte aankondiging en dan volgt de Oude Plaat: de Kinks met Dedicated follower of fashion.
16:45 Jingle Nieuwe platen vliegen om mijn oren. De nieuwe CD van Jean-Marc Zelwer met The bears tamers have gone away. De op de CHU stemmende weduwe Van Beurden komt nog even langs.
20:25 Weer de jingle Colofon (helemaal).
22:40 Jingle De radio, wat is er op de radio en voor de derde keer de RFF tune. Dan de Oude Plaat Wild thing van de The Troggs.
27:45 Jingle Van het boekenfront.
28:15 Jingle Wie zullen we nu weer eens bellen. Dat is Marjoke Roorda. programmamaker en boekenschrijfster. Zij schreef de handleiding voor een workshop dj voor meiden “en nu draaien wij”. Met voorwoord van minister Hedy d’Ancona. Het gesprek stopt door overmatig gehuil van de baby van Marjoke. Daarna de plaat van Donovan Dear Eloise (begint ook met baby geluid).
36:40 Jingle Kloteplaat van Emile. Van de Stray Cats: Rock this town.
40:35 Sketch met o.a. liedje Treeplank door Jacqueline van Benthem begeleid door Jan Vos.
46:30 Nogmaals de Jingle Kloteplaat van Emile. Zumba Yade van Kathleen & Soweto Gospel Choir.
49:00 Jacques is weg. Ineke doet de coverquiz. Draait van The Beatles While My Guitar Gently Weeps. Daarna een cover en wie dat zijn mag je raden. Oplossing per briefkaart naar VPRO Hilversum.
52:00 Jingle Bredduvang. Jaap komt op, laat wat winden maar dan is de tijd om en stopt het programma. Geen colofon meer. 

Discografie
The Foundations met Build me up buttercup (2x)
Kinks met Dedicated follower of fashion
Jean-Marc Zelwer met The bears tamers have gone away
Wild thing van de The Troggs
Donovan met Dear Eloise
Stray Cats: Rock this town
Kathleen & Soweto Gospel Choir: Zumba Yade
The Beatles: While My Guitar Gently Weeps

Eigen liedproducties
Wilhelmina Kuttje jr “Nederland”
Treeplank gezongen door Jacqueline van Benthem en begeleid door Jan Vos

Beluister Ronflonflon van 17 oktober 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.