Aflevering 311: 19 september 1990

310

Doordat Broekema heeft verzuimd aflevering 299 van 27 juni 1990 mee te tellen loopt wederom de telling van de draaiboeken vanaf aflevering 299 één achter.

Gasten
Marijke Blankenstein (in de studio), studente van de media academie Santbergen
Hans Weber uit Enschede (telefonisch) over onderzoeksrapport TU Twente over sloop en hergebruik van autowrakken

 Met ondermeer en onder andere
00:00 Greetje Bijma met het nummer Amy Camus. En daar door heen als canon gezongen de tekst: RFF heeft weer wat, weet je wat. Jingle Wat is er op de radio. RFF tune en dan start het programma met de aankondiging door Anneke.
03:45 Oude plaat: Tommy Roe met Dizzy.
06:40 Jingle Nieuwe platen vliegen om mijn oren. En de nieuwe plaat is: Was (not Was) met: I blew up the United States geschreven door David Was en Don Was.
11:00 Jingle Wat aten zij. Dit programma onderdeel wordt vandaag opgenomen door een aantal studenten van de media academie Santbergen. Jacques wordt ondervraagd door Marijke Blankenstein en beantwoordt blijmoedig en uitvoerig alle vragen.
17:10 Jingle Wie zullen we nu weer eens bellen. Hans Weber uit Enschede over een onderzoeksrapport van de TU Twente. Maar dat moet even wachten tot het vorige onderdeel is afgerond.
18:10 Plaat: The Turtles met She’d rather be with me.
20:20 De mezzosopraan Jard van Nes zingt In ruhig fliessender Bewegung van Berio. Met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Riccardo Chailly.
22:20 Korte sketch met A.J. Broekema, Jan Vos, Jacques Plafond, Etna Vesuvia. Tussendoor  de jingle Bredduvang en de jingle Wilhelmina Kuttje. Etna Vesuvia zingt: hoeveel plannen vallen niet in duigen. Tot slot de aankondiging van de volgende uitvoeringen van “In volle vaart”.
31:00 Jingle Kloteplaat. En dat is vandaag Tanita Tikaram met Twist in my sobriety.
33:50 Nieuwe Jingle: Wat nu weer (2x) en de Jingle Wie zullen we nu weer eens bellen. En ondertussen belt Jacques naar Hans Weber uit Enschede over een onderzoeksrapport van de TU Twente over de sloop maar ook het hergebruik van autowrakken.
38:35 Jingle Nederlands Fabricaat. En de plaat is vandaag: Dokkummer Lokaaltje (tekst: Ted Houkes).
39:30 Nogmaals de jingle Nederlands Fabricaat. En nogmaals een Friese plaat: de nieuwe CD van Pigmeat: When God dips his love in my heart.
41:30 Jingle Bredduvang. Jaap Knasterhuis, vandaag geheel in jabo gekleed. Kondigt het Filmfestival te Vlaanderen aan in Gent/Gand. Er is ook een Groninger filmfestival. Daarom een Groninger lied. Maar de verkeerde band staat op, dus geen lied maar wel een toelichting op het festival. Groningen ligt in de buurt van Haren. En voor het festival is een speciaal logo ontworpen. Jingle Platenkeus Jaap Knasterhuis. Plaat is Scandalo van Gianna Nannini.
49:30 Het Groninger Volkslied (koorzang)
51:00 Jingle Colofon met de afkondiging deze keer door A.J. Broekema.

Opmerkingen van Jacques Plafond
Het interessante van de rubriek “Wat aten zij”‘ is de mogelijkheid om in contact te komen met personen die zich in het algemeen wat afwijzend opstellen. Zij willen vaak wel antwoord geven op de vraag over wat ze gisteren gegeten hebben.

Discografie
Greetje Bijma, Amy Camus
Tommy Roe met Dizzy
Was (not Was) met: I blew up the United States geschreven door David Was en Don Was
The Turtles met She’d rather be with me
Jard van Nes zingt In ruhig fliessender Bewegung van Berio
Tanita Tikaram met Twist in my sobriety
Dokkummer Lokaaltje, een tekst van Ted Houkes
Pigmeat met When God dips his love in my heart.
Scandalo van Gianna Nannini 

Eigen liedproducties
Etna Vesuvia, hoeveel plannen vallen niet in duigen

Beluister Ronflonflon van 19 september 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.