Aflevering 310: 12 september 1990

309

Doordat Broekema heeft verzuimd aflevering 299 van 27 juni 1990 mee te tellen loopt wederom de telling van de draaiboeken vanaf aflevering 299 één achter.

Gasten
Ad ’s-Gravesande (telefonisch vanuit Concertgebouw), hoofdredacteur van HP/De Tijd 

Met ondermeer en onder andere
00:00 De uitzending vangt aan met de aankondiging door Jacques dat de NCRV concerten weer begonnen zijn. Jingle: de radio, wat is er op de radio. Dat de Tune van RFF. Het huwelijk van Ineke Vrucht staat op springen, maar daarover later meer.
02:20 Plaat oud: de Chiffons met One fine day
04:15 Plaat nieuw: eerst de jingle Nieuwe platen vliegen om mijn oren. Dan: Bob Geldof The Vegetarians Of Love met Love or something.
07:27 Jingle Bredduvang maar Jaap is zoek. Jacques gaat zoeken. Jingle Filmtip. Maar Jaap is er nog steeds niet, dus geen filmtip. Jingle Platenkeus Knasterhuis. Maar zonder Jaap ook geen platenkeus. Daarom maar een plaat opgezet: Cannonball Adderley met nummer Tengo Tango. En Jacques gaat nu echt op zoek.
10:10 Knasterhuis heeft kennelijk een microfoon in zijn zak want je hoort veel gekraak, de bekende winden en gemompel van Jaap dat Jacques de pest kan krijgen. In de bezemkast wordt Jaap toch gevonden door Jacques. Jaap wil niet naar de studio, ook geen filmtip geven, alleen een kleine hint: Hunt for red october met o.a. Sean Connery. Een doorsnee Amerikaanse film.
14:00 Jingle Platenkeus van Paul van Ostayen. Weer Cannonball Adderley met Tengo Tango. En nog een keer.
16:20 Sketch. RFF blikt terug. Heel kort maar. Dan Ineke Vrucht met het lied dat ze vorige week gezongen heeft (twiet twiet twiet). Ineke ligt in scheiding.
21:35 Jingle “Nieuwe Rubriek”. De nieuwe rubriek heeft nog geen naam maar al wel een jingle. Het wordt : De Kofferkwis van Ineke Stapel (zo heet ze eigenlijk). Eerst komt een originele plaat en daarna een imitatie. Je moet raden wie dat is. De plaat is van Elvis Presley: Well bless my soul, what’s wrong with me? Daarna de imitatie (onbekend wie dat zijn).
25:25 Jingle Periodiek. Jacques heeft verbinding met Het Concertgebouw. Aldaar is Ad ’s-Gravesande, hoofdredacteur van HP/De Tijd. Is ook hoornist geweest. Wat at Ad gisterenavond. Een menu bij een Thaïs restaurant.
33:20 Jingle Wat aten zij. Ad at dus een pittig soepje.
34:00 Jingle Kloteplaat. Wat koos Emiel. Iggy Pop met het nummer Home. Jacques zingt luid mee. Vindt het een heel interessant nummer.
36:10 Jingle De Post. Een interessante brief over De Volkskrant. En een van een luisteraar met compliment over interview Pieter Storms (vorige week).
37:50 Jingle Nederlands Fabricaat. De band Long story short met o.a. Antoine Kroes speelt Ready or not van de CD How.
40:00 Sketch: Jan Vos komt binnen. Hij begrijpt er geen reet van. Uitvoerige toelichtingen van Jacques over reet en geen bal van snappen. Etna komt binnen en gaat zingen. Broekema komt overspannen binnen schreeuwt zijn ergernis uit en verdwijnt weer. Voorstel om wat uit theaterprogramma In volle vaart wat te brengen. De jingle De grote hoop. Een tip van Jan Vos: als joe met Jacques Plafond in gesprek bent, pas dan op joe woorden. Daarna de eigen productie: Zullen we het nog een keer proberen (Jan Vos met Etna Vesuvia). Enige reclame voor de theatershow. Komt ook in Tilburg.
50:20 Jingle Colofon. Maar door tijdgebrek geen colofontekst.

Opmerkingen van Jacques Plafond
Een reet is eigenlijk een stukje niks dat kiert tussen twee dingen.

Discografie
Chiffons met One fine day
Bob Geldof The Vegetarians Of Love met Love or something.
Cannonball Adderley met Tengo Tango (3 maal gespeeld)
Elvis Presley: Well bless my soul, what’s wrong with me
Long story short speelt Ready or not van de CD How.
Iggy Pop met het nummer Home 

Eigen liedproducties
Ineke Vrucht met Twiet, twiet, twiet
Jan Vos en Etna Vesuvia met Zullen we het nog een keer proberen

Beluister Ronflonflon van 12 september 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.