Aflevering 306: 15 augustus 1990 - Zomerkwalen

305

Doordat Broekema heeft verzuimd aflevering 299 van 27 juni 1990 mee te tellen loopt wederom de telling van de draaiboeken vanaf aflevering 299 één achter.

Gasten
Dr. E. v.d. Does (telefonisch, over spugen/vomeren/braken)

Met ondermeer en onder andere
00:00 Start met geneurie van Jacques, daarna jingle “Wat is er op de radio” en vervolgens de openingstune RFF.
02:05 Plaat 1 is van Herman’s Hermits: Just A Little Bit Better uit Greatest Hits maar door onoplettendheid van Anneke niet de originele versie. Aan het slot diverse braakgeluiden.
05:00 Plaat 2 is van de 2 Live Crew:  Dirty Nursery Rhymes Lyrics met op de achtergrond weer braakgeluiden;
07:30 Inleiding Zomerkwalen. Motto: zeg ja tegen de vakantie dat is prima, maar zeg nee tegen de diarree. Telefonisch interview met dr. E. v.d. Does over het braken/vomeren/spugen. Een “diepgaand” gesprek over de medische, psychische en technische achtergronden. Veel aspecten van het braken passeren de revue. Afspraak wordt gemaakt om het ook een keer over poep te hebben. Ook dat onderwerp prikkelt Jaap Knasterhuis.
19:10 Jingle “Thema” en de melding dat deze uitzending een thema uitzending is.
20:00 Plaat 3: Butthole Surfers met Comb, kammetje. Zoals Jacques meldt: een fijn rustig nummertje maar de relatie met het kammetje is hem niet duidelijk. De braakgeluiden blijven op de achtergrond doorgaan.
22:30 Plaat 4: Een leuk Frans gezongen nummer dat voor zichzelf spreekt maar waarvan de titel onbekend zal blijven.
25:30 Sketch met Jacqueline van Benthem, Jan Vos, Jacques Plafond, De Vries. Jacqueline is vandaag wat schaars gekleed wat tot allerlei opmerkingen leidt. Jan is juist overdadig aangekleed en wordt daarom door Jacqueline wat ontkleed zodat ze daarna in de tuin kunnen gaan spelen.
29:15 Jingle “Kloteplaat”. De Kloteplaat van Emile is vandaag: “Something to hold on to” van Jeff Healey.
33:20 Na een drumsolo op het bureau volgt de jingle “Bredduvang” en komt Jaap Knasterhuis met zijn filmtip. Hij heeft een theorie ontworpen over milieu. Meer drijfgas spuiten vergroot gat in ozonlaag zodat bossen beter groeien en schade door stormen niet meer zichtbaar is. De titel van zijn film is Hairspray van Roger Waters. Maar de aankondiging geschiedt zo warrig dat Jacques aankondigt de formule van deze rubriek nog eens te evalueren. Jaap meldt dat Roger heeft ook een geurenfilm gemaakt en legt uit hoe dat werkt met geurkaartjes die je moet krasen als het nummer op het witte doek verschijnt. Tot slot ontstaat discussie over de voornaam van Waters, Jaap zoekt in zijn papieren en meldt dat het niet Roger is maar John. Als voorbeeld wordt door Jaap de film Cry baby genoemd. Die is inderdaad van John Waters met muziek van Iggy Pop.
39:20 Themalied door Jaap Knasterhuis begeleid door orkest van Jan Vos. En weer braakgeluiden op de achtergrond.
42:30 Jingle “Thema”; Tekst: u luistert naar een RFF thema-uitzending.
43:15 De volgende sketch. In de tuin van de RFF studio staat het orkest van Jan Vos opgesteld. Jacqueline van Benthem en Jan Vos zingen het lied Wisse Wadde Woede. Tussendoor loopt Jacques door het grind.
48:00 Plaat 6: Personnel met Everybody knows.
51:00 Jingle Piscine. Aankondiging van Johan Falckenbosch. Die werpt een filmblik in het diepe. Hij begint met een
verhaal over te hard rijden en kijkt ondertussen door het gat in de ozonlaag. Falckenbosch stapt boos op omdat Jaap Knasterhuis uit zijn papieren voorgelezen blijkt te hebben.
54:00 Jingle “Colofon”. Aftiteling door Jacques. En de braakgeluiden nemen weer toe. Gaan nog lang door omdat de muziek op is maar de tijd nog niet.

Discografie
Herman’s Hermits: Just A Little Bit Better uit Greatest Hits (niet de originele)
2 Live Crew: Dirty Nursery Rhymes Lyrics
Butthole Surfers: Comb
een onbekend gebleven nummer
Something to hold on to van Jeff Healey
Personnel met Everybody knows 

Eigen liedproducties
Themalied door Jaap Knasterhuis
Wisse Wadde Woede door Jacqueline van Benthem en Jan Vos

Beluister Ronflonflon van 15 augustus 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.