Aflevering 282: 28 februari 1990

282Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
Dokter E. van der Does, Jan Haasbroek, directeur VPRO-radio.

Met ondermeer en onder andere
- Het programma start met een ruw opgezette plaat van Tony Maas, waarna Jacques binnen komt en met zijn presentatie begint.
- Wie zullen we nu weer eens bellen: zomer/winterkwalen: Jacques belt met dokter E. van der Does en ze praten over hikken.
- Ineke Vrucht draait Neêrlands fabrikaat: The Paradogs, Slagerij Van Kampen en The Superficials.
- Bredduvang: Jaap doet in onberispelijk paars kostuum zijn filmtip: Coco Flanel en platenkeuze: Won Ton Ton, met zangeres Bea van der Maat, waar Jaap een oogje op heeft.
- Wilhelmina en Jan komen de studio binnen. Uitgebreid wordt stilgestaan bij het feit dat het aswoensdag is, wat Jan niet zint. Als Wilhelmina dan eindelijk klaar is, blijkt ze haar dichtbundel in de trein te hebben laten liggen, zodat ze niks voor te dragen heeft.
- De krant van gisteren: wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques belt met Jan Haasbroek, directeur VPRO-radio, die waarschijnlijk hoofdredacteur van de Haagse Post wordt.
- Solo: Ineke Vrucht laat opnieuw wat fragmenten horen die eerder niet waren geraden.

Quotes
- Jacques over Peggy Sue: ‘Je moet maar het lef hebben om zo dom gitaar te spelen. Fantastisch.’
- Jan: ‘Wie staat er voor de deur?’ Wilhelmina: ‘Pasen. Maar eerst nog goede vrijdag.’

Discografie
‘Hikwals’ (Tony Maas), ‘Peggy Sue’ (Buddy Holly), ‘Hick Stomp’ (Ambrose orkest), ‘Et la fête continues’ (Yves Montand), ‘Joey’ (The Paradogs), ‘Tomato Tom’ (Slagerij Van Kampen), ‘On The Edge’ (The Superficials), ‘Can I Come Near You?’ (Won Ton Ton).

Eigen liedproducties
‘Pannelikker in de pot’ (Kuttje en consorten).

Beluister Ronflonflon van 28 februari 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.