Aflevering 279: 7 februari 1990

279Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
Drs. Rini Kooi van Universiteit Leiden over stippelmotten,
dr. L. Beheydt, docent Nederlandse taalkunde en Nederlandse civilisatie aan de Katholieke Universiteit van Leuven, spreker op de Stadium Generale aan de TU Delft
muzikant Wally Tax.

Met ondermeer en onder andere
- Deze aflevering begint niet meteen met de openingstune, maar met ‘Ik ben de weduwe Van Beurden’ van de weduwe Van Beurden.
- Korte sketch met Broekema, Anneke, Jacques, Jan, Wilhelmina en Jaap. Jan wil net een tip geven, maar wordt onderbroken door een plaat.
- Wat nu weer: Wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques spreekt met drs. Rini Kooi van Universiteit Leiden over stippelmotten. Tijdens het gesprek horen we op de achtergrond een muzikant van het Guimbarde ensemble binnenkomen en schreeuwen dat Plafond moet ’stoppen met zijn gelul.’
- Kloteplaat: ‘Mukaji Wanyi’ (Papa Wemba).
- Platenkeuze van Jaap Knasterhuis is ‘Rubber Ball’ (Bobby Vee) en zijn filmtip betreft “The Cook”.
- Wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques spreekt met dr. L. Beheydt, docent Nederlandse taalkunde en Nederlandse civilisatie aan de Katholieke Universiteit van Leuven, spreker op de Stadium Generale aan de TU Delft over het gebruik van holle frasen en lege zinnen, met name in de politiek.
-Sketch: na wat geharrewar en een haastig voorgelezen gedicht, zingt Wilhelmina Kuttje haar carnavalshit ‘Pannelikker in de pot’, samen met de andere Ronflonflon-medewerkers.
- Wat aten zij: muzikant Wally Tax laat per telefoon weten gister rauwe tartaar met uien en knoflook te hebben gegeten, waarna het geheel weer uitgekotst werd.
- Solo: Ineke Vrucht geeft de uitslag van de prijsvraag en laat weer drie solo’s horen.
- De Post: Jacques reageert op een vraag over ‘We zijn weer thuis’ en Broekema begint met de Colofon.

Quotes

- Jacques: “Stippelmotten zijn trouw aan hun voedselplanten.” Dat is toch pure poëzie? Want zijn wij niet allemaal stippelmotten?’
- Jacques citeert Pascal: ‘Sorry voor deze lange brief. Ik had geen tijd om een korte te schrijven.’
- Jacques: ‘Wat zijn jullie vanmiddag toch allemaal weer brimstig.’

Discografie

‘Big Girls Don’t Cry’ (The Four Seasons), ‘You Didn’t Have To’ (Wally Tax), ‘Mixed Emotions’ (The Rolling Stones), ‘Finale - Allegro, Vivace’ (Albert Schweitzer Quintet), ‘Mukaji Wanyi’ (Papa Wemba), ‘Rubber Ball’ (Bobby Vee), ‘Political World’ (Bob Dylan),

Eigen liedproducties
‘Ik ben de weduwe Van Beurden’ (De weduwe Van Beurden), ‘Pannelikker in de pot’ (Wilhelmina Kuttje en anderen)

Beluister Ronflonflon van 7 februari 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.