Aflevering 277: 24 januari 1990

277Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
Regisseur Pim de la Parra, Saskia van Hulten, winnares van een prijs van de TU Delft.

Met ondermeer en onder andere
- Wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques belt met Pim de la Parra over het aanstaande filmfestival te Rotterdam en diens film ‘De nacht van de wilde ezels’. Halverwege het gesprek sluit Jaap zich hier bij aan en bazelt wat mee, uitlopend op zijn platenkeuze.
- Sketch met Jan, Etna, Ineke, Broekema, Anneke en Jacques. Er wordt, na een paar valse starts en ander geharrewar, een nieuwe jingle opgenomen: Solo.
- Wat nu weer: wie zullen we nu weer eens bellen: Jacques belt met Saskia van Hulten, winnares van een prijs van de TU Delft, waar ze een extra beveiliging voor het gasfornuis voor heeft uitgevonden.
- Ineke begint de nieuwe rubriek Solo. De luisteraars mogen muziekfragmenten raden van instrumentale solo’s. Jacques verklapt de eerste, maar de andere worden in het midden gelaten, zodat de luisteraars een kartonnen doos kunnen winnen.
- Wilhelmina Kuttje draaft op en begint zonder Jan Vos aan een declamatie van een gedicht. Als Jacques haar onderbreekt, loopt ze kwaad weg.

Quotes
- Pim de la Parra: ‘Oh, Jacques Plafond? Jack Ceiling!’
- Jacques: ‘Ik ben een lul in het diepst van mijn gedachten.’

Discografie
‘Baby Please Don’t Go’ (Paul Revere and The Raiders), ‘Cat Woman’ (Cat), ‘It’s For You’ (Three Dog Night), ‘Flower Child’ (Lenny Kravitz), ‘Jeannie, Jeannie, Jeannie’ (Eddie Cochran), ‘On My Radio’ (The Selecter), ‘The Little Man’ (Borghesia).

Eigen liedproducties
‘Geen Touw’ (Wilhelmina Kuttje), La la lampje (Jacqueline van Benthum).

Beluister Ronflonflon van 24  januari 1990:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.