Aflevering 270: 6 december 1989

270Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Datum  
1405 februari 1986 - 1711 april 1985 - 1893 oktober 1984

Gasten
Martin Bosker (Ekko Utrecht, telefonisch, over het necrofestival)
president-directeur-generaal Nies van het blad Mug, telefonisch.

Met ondermeer en onder andere
00:00 Anneke Rol presenteert - De radio, de radio
01:20 Er is een brief: bedankt voor de doos. Tune. Nog meer brieven.
03:10 The Coasters - Three Cool Cats
05:15 Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Eat - Skin Nr.6
06:20 Er is een brief van Martin van Dulmen uit de Bijlmerbajes. Hij at gisteren de ‘maaltijd normaal’: aspergesoep, hamburger ui, groene kool en gekookte aardappelen.
09:50 Broekema houdt zich de laatste dagen bezig met de dood. Jacques is aan het bellen en vraagt zich intussen af waarom Magere Hein juist Hein heet en niet Magere Henk of Magere Truus?
10:55 Wie zullen we nu weer eens bellen? Martin (van poppodium Ekko in Utrecht) aan de lijn over een Necroforum, een festival over dood. Er wordt ook een vegetarisch galgenmaal geserveerd. Jacques leest het menu voor. Martin wacht op vragen. Is er nog voor me gebeld, of eh..
16:50 Wat aten zij? Martin Bosker at groentetaart met mais, prei, champigons en wortel-peertjessalade en appelmoes en een glaasje port. Op de achtergrond: ‘De Jaknikkers - Eens gaan we allemaal dood’
20:00 Neerlands Fabrikaat: Wim Mertens - Watch (die komt weliswaar uit België maar we moeten dit ruim zien, al vindt Jacques er niet veel aan: “ik krijg er een beetje een buslul van”. )
21:00 Neerlands Fabrikaat: Stiena en haar Stoeptegels - Bijna Bruid (”onvervalst Nederlands gedrens”)
22:15 Neerlands Fabrikaat: De Boegies - Eggs On Bacon (”even om weer de indruk bij te schaven”)
Trio Hel heeft gebeld en ze vragen of iemand hun een onderwatercamera wil lenen. Neerlands Fabrikaat.
24:10 Wilhelmina Kuttje. Heeft ze een leuke Sinterklaas gehad? “Praat me daar niet van”. Ze wil niets meer horen over die gemijterde etterbak. Jan heeft de beste Sinterklaas gehad die hij zich kan herinneren. Jaap heeft kutjes van marsepein meegebracht. Jan wil een tip toeschuiven maar dat wordt hem verhinderd. Dan maar een liedje.
27:00 Wilhelmina Kuttje - Uit Mijn Bol. Als het nummer is afgelopen stormt Wilhelmina hysterisch de studio uit. Ze is verliefd.
30:15 Kloteplaat van Emile: Miles Davis - Seven Steps To Heaven. Het is nu precies half zes, tijd voor iets anders
32:35 Periodique. Wie zullen we nu weer eens bellen? Nies (Bernice) van Mug (Maandblad Uitkeringsgerechtigden). Ze heeft geen achternaam. Het is een gratis blad voor werklozen in Amsterdam. Jacques heeft een exemplaar in Driebergen gevonden. Intussen komt Jaap binnen, hij heeft het met Nies over het jutten van huisvuil. Jacques beantwoordt zijn vragen steeds meer zelf waardoor het aan de andere kant van de lijn alsmaar stiller wordt.
39:45 Theo en Thea - Wij Zijn Theo en Thea. Jaap zit erbij te glunderen.
42:25 Filmtip van Jaap Knasterhuis. ‘De avonden’ en ook de film van Theo en Thea die volgende week in première gaat. Onenigheid of er nu een brief of een platenkeus wordt behandeld. Jacques kondigt alvast Roy Orbison aan.
45:20 Platenkeus van Jaap Knasterhuis. Nu leest Jaap de brief voor.
46:00 Roy Orbison - Sweet Dream Baby
47:20 Er wordt gevraagd naar een Knasterhuis-fanclub. En of er minder gevloekt kan worden op de radio. Ook heeft iemand tips opgestuurd voor Jan.
49:35 De post, de post
50:25 Jacques filosofeert over woorden, muziek, stilte en de naderende feestdagen.
51:15 Wilhelmina Kuttje, Jacques Plafond & Jan Vos - Geen Touw
53:40 Colophon - Tune

Opmerkingen van Jacques Plafond
Jacques geeft het telefoonnummer van het Necroforum “want van dit gesprek van mij met Martin Bosker kan joe niet veel wijzer zijn geworden.”
“Ik zou graag nog wat muziek horen, want wat zou het leven zijn zonder muziek, en zegt muziek niet vaak veel meer dan duizenden woorden, een minuutje muziek, wat kan dat veelzeggend zijn.” Stilte. “Wat kan stilte ook fijn zijn.” Stilte. “Jaha, ha!” Stilte. “Tot zover deze stilte even op de woensdagmiddag zo na de sinterklaasdrukte en in afwachting van de sombere kerstdagen en het afgrijselijke oude jaar wat op zijn einde dobbert en wat weer afgewisseld gaat worden met januari.”

Discografie
The Coasters - Three Cool Cats
Eat - Skin Nr.6
De Jaknikkers - Eens gaan we allemaal dood
Wim Mertens - Watch
Stiena en haar Stoeptegels - Bijna Bruid
De Boegies - Eggs On Bacon
Miles Davis - Seven Steps To Heaven
Theo en Thea - Wij Zijn Theo en Thea
Roy Orbison - Sweet Dream Baby

Eigen liedproducties
Wilhelmina Kuttje - Uit Mijn Bol
Wilhelmina Kuttje, Jacques Plafond & Jan Vos - Geen Touw

Beluister Ronflonflon van 6 december 1989:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.