Aflevering 233: 22 maart 1989

233Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten:
- Jan Prijt (telefoon), voorzitter van de Groningse vereniging de Molleboon, gast voor de rubriek sportfacetten.
- Gerard Kamphuis (telefoon), secretaris van de eiergooivereniging, gast voor de rubriek sportfacetten.
- Cees Nooteboom (telefoon), schrijver, gast voor de rubriek wat aten zij.

Met onder meer en onder andere
00:00 Jan Vos begint de aflevering met een tip.
01:35 Jingle grote hoop: Anneke Rol nodigt Jan Vos uit om zijn rubriek met tips te doen: ‘De grote hoopjingle heeft geklonken, ik zou zeggen meneer Vos, ga joe maar van start.’ Anneke Rol heeft niet door dat Jan Vos zijn rubriek al gedaan heeft. Uiteindelijk weten Jacques Plafond en Jan Vos dat haar duidelijk te maken. Anneke is zo kwaad dat ze verhaal gaat halen bij Broekema.
04:50 Jinle Ronflonflontune. Jacques Plafond heet de luisteraars welkom op woensdag de 22e  maart 1989. ‘Morgen is het Witte Donderdag, dan is het Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en dan barst de Paas weer los met al het gedoe.’ 
06:20 Renato Carosone - Mambo italiano (’dit lijkt verdacht veel op de platenkeuze van inspecteur Falckenbosch; ik hoop niet dat hij komt vandaag, trouwens.’)
09:15 Jingle nieuwe platen vliegen om mijn oren: Boogie Boy and the Woogies - Let the Good Times Roll / Love In My Hands
13:30 Rubriek op zijn achterste benen ‘wie spuwt er deze week bij Ronflonflon zijn gal in de ether’. Jaap Knasterhuis is aan het woord, heeft het wel over gal, maar wat hij zegt, is weinig samenhangend. Hij kondigt zijn filmrubriek aan.
14:20 Jingle Bredduvang: Terwijl Jaap Knasterhuis probeert zijn filmrubriek te doen, wordt hij flink afgeleid. Eerst klinkt plotseling de jingle Holland festival, vervolgens gaat de telefoon (die hij aanneemt, maar er is niemand aan de lijn) en tenslotte vraagt Anneke Rol of er al een plaat op de draaitafel klaarligt en of Jacques Plafond de tijd wel in de gaten houdt.
17:25 Jingle de platenkeuze van Jaap Knasterhuis gevolgd door de jingle uw briefkaart: Delta Rhythm Boys - Dry Bones.
21:20 Jacques Plafond was even afwezig, maar nu is hij er weer. Hij heeft begrepen dat Jaap Knasterhuis een sprankelende Bredduvang heeft afgeleverd. Jacques moest even op kantoor iets regelen met Broekema. Tijd nu voor de kloteplaat.
21:30 Jingle kloteplaat Emile: Wendy & Lisa - Are You My Baby
23:40 Etna Vesuvia en Jan Vos zijn gearriveerd. Jan Vos maakt reclame voor hun theaterprogramma Tata Boeloe. Zij treden met de regelmaat van een kookwekker op in het ganse land. Jacques Plafond neemt het op voor Judas. Wilhelmina Kuttje jr. haalt herinneringen op aan haar grootmoeder.  Etna Vesuvia wil haar lied zingen, maar Jacques Plafond bepaalt dat ze eerst wat anders gaan doen.
27:35 Willie Mabon - Monday Woman
30:50 Jingles sportfacetten en wie zullen we nu eens bellen: Jacques Plafond in gesprek met Jan Prijt van de Groningse vereniging de Molleboon over het evenement ‘neutenschaiten’ (notenschieten, een oud spel), dat op 2e paasdag wordt gehouden in de Flevohof. Na afloop van het gesprek vraagt Jacques wie de volgende patiënt is.
35:20 Jingle nieuwe platen vliegen om mijn oren: Julian Lennon - Now Are You In Heaven (’Zeikerige kutmuziek, of gaat het toch een beetje. Hij doet zijn best.’)
37:40 Jingles sportfacetten en wie zullen we eens bellen: Jacques Plafond in gesprek met Gerard Kamphuis over het Nederlands kampioenschap eiergooien dat op 1e paasdag wordt gehouden in Geesteren.  Jacques Plafond stelt zich kritisch op en vraagt waar dat goed voor is, dat eiergooien. En is het niet erg om in een wereld waar honger wordt geleden, met voedsel te gaan gooien?
41:00 Doug E. Fresh - The Show
42:55 Jingle wat brengt vandaag de post: Jacques Plafond behandelt de post, terwijl Doug E. Fresh doorraast.
44:35 Etna Vesuvia - Betoverd
48:45 Jingle wat aten zij: Jacques Plafond in gesprek met Cees Nooteboom, internationaal schrijver van Nederlandse origine, thans opererend vanuit Berlijn.
50:50 Jingle wat aten zij: resumé.
51:35 Booker T & the MG’s - Green Onions
52:35 Colofon
53:50 Einde uitzending

Opmerkingen
- Jacques Plafond over Anneke Rol: ‘Anneke heeft voor de gelegenheid een plissérok weer eens aangedaan. Zij beweert dat die weer helemaal ín komt.’
- Jacques Plafond: ‘Goede Vrijdag luisteraars, dat is de dag dat Christus voor ons aan het kruis hing. Witte Donderdag, toen Jezus door de hof van Gethsemane kuierde, teneinde verraden te kunnen worden door Judas. Zonder Judas, daar mogen de Christenen wel eens aan denken, zou het Woord niet in vervulling zijn gegaan. Judas, die altijd maar verguisd wordt. Het was natuurlijk niet fraai wat hij deed en het is naderhand niet goed met hem afgelopen, hij is in een ravijn gestort, maar hij, Judas, is degene die zich voor de mensheid heeft opgeofferd door Christus te verraden, zodat die voor joe christenen door de Romeinen kon worden opgepakt en nou ja met de bekende afloop.’
Wilhelmina Kuttje jr: ‘Na drie dagen weer opgestaan ja. Kan ik ook.’
Jacques Plafond: ‘Hé, dag Wilhelmina.’
Jan Vos: ‘Na drie dagen opstaan als je weer eens na een sherrykuur een vol weekeinde voor Pampus lag.’
Wilhelmina Kuttje jr.: ‘Ha die Jan. Dag Etna. Hadden jullie het net ergens over. Ik kan me eigenlijk niet goed voorstellen.’

Beluister Ronflonflon van 22 maart 1989:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.