Aflevering 199: 27 juli 1988 - Vooruit I

199

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Datum  27 juli 1988
908 februari 1986 - 1213 april 1985 - 1396 oktober 1984

Gasten
Joop Bloemheuvel (hoofd PR van het Nederlands Korfbalverbond, telefonisch, over het verbod op spelbevriezing)
Jaap van Zweden (violist, telefonisch, Wat aten zij?)
Jules de Corte (zanger, telefonisch, Wat aten zij?)
Annie de Reuver (zangeres, telefonisch, over de verwaarlozing van het Nederlandse product op radio en TV)

Met ondermeer en onder andere
00:00 Jacques belt Keijzer Bodega op zoek naar Rijk de Gooyer. Die blijkt nog niet aanwezig, ook Gerard van Lennep is er niet.
01:05 De radio, de radio - Tune
02:45 Nieuwe platen vliegen om mijn oren  The Jets - Rocket 2 U. Intussen is Wilhelmina gearriveerd en loopt rondjes om de studio met een netje paaseieren op haar rug.
05:55 Oude koeden  George Formby - Sitting On The Ice In The Ice Rink. Ook Jaap is er inmiddels, gekleed in een jurk van met vislijn aaneengeregen plastic ijsblokjes, natgespoten om ze echt te doen lijken.
07:55 Bredduvang  Jaap vertelt over vroeger waardoor de filmtip er niet van komt.
09:40 De platenkeus van Jaap Knasterhuis  Hij zingt zelf een lied: Vulpen, meegezongen en van  commentaar voorzien  van Jacques. Tekstfragment: “… als een vulpen zonder dopje lag ik eens bovenop je…”
13:35 Platenkeuze van Broekema: Lee Dorsey - There Should Be A Book
15:30 Sportfacetten  Jacques belt met Joop Bloemheuvel van de KNKV.
22:00 Baritone Madness - Table Manners
24:20 Wilhelmina Kuttje  Ze wil weer een prikgedachte doen, “Onheus” uit de bundel “Waar of niet” maar ze begrijpt er zelf geen snars van. Jan vraagt zich af of ze iets gerookt heeft. Omdat het een kort gedicht is wil ze ook nog wat zingen: “Poespas”. Jan: “Toch niet ‘Poespas parel pover in een wijdse wollen bak lijzig lummelt lover over dozen krentenkak’?” Maar hij heeft daar de partijtjes niet van bij zich, maar wil ze wel ophalen in Bilthoven “daar bewaar ik mijn hele archief om ‘n een of andere duistere reden die mij even ontschoten is”. Maar Anneke heeft ze bij de hand. Ze zijn na een dronken toestand een keer in de studio blijven liggen.
28:45 “Onheus” uit de bundel “Waar of niet”
29:25 Jan Vos & Wilhelmina Kuttje - Poespas. Er zat een elastiekje om haar nek waardoor haar stem heel anders klonk.
32:10 Kloteplaat van Emile  Sting - An Englishman In New York “of Nieuw York zoals Lee Towers steevast beweert”.
36:20 Wat aten zij?  Jaap van Zweeden, viool: twee broodjes fricandeau een broodje kaas en een blikje Spa
37:50 Wat aten zij?  Jules de Corte: eerst even uitleg over het woord ‘hamvraag’: komt uit een NCRV-spelletje van weleer, waarbij men een ham uit een mast moest halen na juiste beantwoording van de ‘ham’vraag. Jules at: preisoep, rijst met toestanden (kruidenrekjes, groenten en rundvlees), een harde wat zure appel toe
42:40 Wat aten zij?  Jacques resumeert
43:20 The Four Tops - Wake Me, Shake Me
45:40 Fama Est  
46:30 Een nieuwe jingle - Op haar achterste benen - terwijl Annie de Reuver zich flink kwaad maakt   (Jacques: “een constante muur van woede”) merkt hij tussendoor op: “Het gaat goed luisteraars!”. Flinke discussie over Nederlandse producties op de radio. Ze is ook boos op Jacques: “Waarom zegt u steeds ‘you’? U spreekt ook Engels”. Jacques: “Ziet u wel, joe luistert nooit naar dit programma”. Het gesprek dwaalt af naar vloeken en Annie stelt voor om het maar te beëindigen. De jingle wordt herhaaldelijk tussendoor gedraaid.
54:40 Rob de Nijs - Malle Babbe (nadat Jacques net heeft beweerd dat Rob de Nijs er hier niet in komt). Na een kort stukje volgt luide kras: “En dit draaien wij dus niet!”
55:30 Colophon - Tune  “En luisteraars, ik zeg niet ‘dank u wel dat u luisterde’, maar bedankt u óns maar eens!”. Het eindigt met duivengekoer.

Opmerkingen van Jacques Plafond
Na een ietwat hitsige tekst van Jaap: “Ja, ik ben ook even anders gaan zitten van dit opwindende lied van onze eigen Jaap Knasterhuis.”
“Wat is het toch eigenlijk een schat, onze eigen Wilhelmina Kuttje en ze is weer in zo’n goede bui dat wij het ergste kunnen vrezen voor de komende uitzendingen”.
“Wat is er toch geworden van de eens zo strijdbare zanger van The Police?”
“Mag ik joe uitnodigen om hier een fijne vloek te doen uitbarsten?”

Discografie
The Jets - Rocket 2 U
George Formby - Sitting On The Ice In The Ice Rink
Lee Dorsey - There Should Be A Book
Baritone Madness - Table Manners
Sting - An Englishman In New York
The Four Tops - Wake Me, Shake Me
Rob de Nijs - Malle Babbe

Eigen liedproducties
Jaap Knasterhuis - Vulpen
Jan Vos & Wilhelmina Kuttje - Poespas

Beluister Ronflonflon van 27 juli 1988:

1 Reactie op “Aflevering 199: 27 juli 1988 - Vooruit I”

  1. Frank & Coen zegt:

    Zojuist hebben wij (Frank, 41 en zoon Coen, 10) aflevering 199 geluisterd op ons vakantie-adres in Drenthe. Heerlijk om te zien dat Coen evenzeer geniet van Ronflonflon als zijn vader, destijds en nu.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.