Aflevering 187: 4 mei 1988

187

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Met onder meer en onder andere
00:00 Jingle Wat is er op de radio gevolgd door de jingle Ratata met A.J. Broekema. Probeert Broekema de boel weer dwars te zitten?  Broekema is vandaag weg; Jacques Plafond hoopt dat het vandaag een stuk gesmeerder gaat.
01:30 Jingle Colofon. Flip Romanov heeft de verkeerde jingles klaargezet.
01:55 Jingle wat brengt vandaag de post gevolgd door de jingle achterstallige post. Jacques Plafond behandelt vandaag toch maar niet de achterstallige post, want die is toch achterstallig. Hij neemt de gelegenheid te baat, nu Broekema er niet is, om de brieven te behandelen waarin geklaagd wordt over de aflevering die Broekema presenteerde.
05:20 Paul de Werth en Pim Schipperijn  [spelling onzeker, personages onbekend] - Weet je niet hoe laat het is.
06:20 Jingle Paul van Ostaijen: Claude Hopkins Orchestra - Lazy Bones.
10:00 Jingle Wat nu weer: in het kader van nieuws van het uitvindersfront een gesprek met prof. dr. A.J. Pennings. Hij heeft door het lichaam afbreekbare kunststoffen uitgevonden, waarmee botbreuken gerepareerd kunnen worden en huidtransplantaties gedaan kunnen worden. De uitvinding is baanbrekend en daarom behandelt Jacques Plafond dit onderwerp op de populaire radiozender, zodat het niet blijft hangen in rubrieken als wetenschap en samenleving en vaktijdschriften.
20:30 Jingle platenkeuze Pennings: Beethoven - Romance nr. 2 voor viool en orkest opus 50, Emmy Verhey en het Royal Philharmonic Orchestra o.l.v. Hans Vonk.
22:30 Jingle kloteplaat Emile: INXS - Do Wot You Do.
26:00 Jingle wat aten zij: Sylvia de Leur, actrice.
29:55 Jingle wat aten zij: Annette van Trigt (met de g van godverdorie en niet met de ch van christelijk), presentatrice.
34:55 Jingle wat aten zij: resumé.
35:35 Godley and Creme - Snack Attack.
38:00 Jan Vos heeft vandaag tot grote verrassing van Jacques Plafond Jacqueline van Benthem meegenomen. Zij is net op tijd terug uit Saoedi-Arabië om Bevrijdingsdag te vieren. Er ontstaat een gesprek over de betekenis van herdenkingsdag en Bevrijdingsdag, een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Jacques Plafond pleit voor meer begrip voor het onbegrip van de jeugd. Die denkt ook na over grote problemen waar de wereld mee tobt, maar dat hoef je niet aan de grote klok te hangen. Je komt vaak genoeg mensen tegen die zich beter achten dan de ander louter en alleen om het feit dat ze zich geëngageerd opstellen. Daar heeft Jacques Plafond ooit een liedje over geschreven.
43:15 Sjef van Oekel - Ha ha, laat me niet lachen.
46:00 Jingle Jacqueline van Benthem. Wilhelmina Kuttje is er vandaag niet. Zij was nog gestrest door de spanningen (met Broekema) van de laatste weken. Jan Vos heeft haar aangeraden zich op te laten knappen in een schoonheidsboerderette. Vandaar dat Jan Vos vandaag Jacqueline van Benthem mee heeft genomen.
48:00 Jacqueline van Benthem - Lala lampje.
50:30 De jingles theaterpraat, wie zullen we nu eens bellen en van het boekenfront: een gesprek met Marijke Boon, zangeres en dichteres, over haar theatervoorstelling ‘een jurk met rozen’ en haar dichtbundel ‘ik fiets door het leven op het zadel des tijds’.
56:30 Marijke Boon - een jurk met rozen.
57:10 Colofon
59:10 Einde uitzending

Opmerkingen
- Citaat uit een brief met klachten over Broekema: ‘Broekema is een worm, niet de doorsnee worm die joe wel eens op het gazon ziet liggen, maar een echt minderwaardig soort worm die doorgaans onder met mos begroeide stenen leeft. Plet hem, Plafond, plet hem’.
- Jacques Plafond over het feit dat er nog geen platen van Marijke Boon zijn gemaakt: ’schaam joe platenmijen’.

Beluister Ronflonflon van 4 mei 1988:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.