Aflevering 184: 13 april 1988

184Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten
- Kenneth Herdigein (studio), acteur, zingt in de rol van Ilse Pengel een lied begeleid door Ko Fontijn op gitaar voor de rubriek oude koeden en hij wordt geïnterviewd voor de rubriek theaterpraat.
- Jard van Nes (telefoon), mezzo-sopraan, voor de rubriek wat aten zij.
- Mr. M.A.J. Engels (telefoon), voorzitter van de Octrooiraad, voor de rubriek wat aten zij.
- Mr. E.W. Canneman (telefoon), secretaris van de Federatie Goud en Zilver voor de rubriek wat nu weer.
 
Met onder meer en onder andere
00:00 Duo Monk: Christelijk Mannenkoor De Lofstem uit Broek op Langedijk gedirigeerd door Klaas Wagenaar met blijf bij mij heer, gecomponeerd door W.H. Monk. En daar doorheen Gil Evans Orchestra met ‘Round Midnight, gecomponeerd door Thelonious Monk. Zo begint de uitzending op 13 april 1988, 1284 oktober 1984, 1079 april 1985, 774 februari 1986.
02:15 Jingle Wat is er op de radio gevolgd door de jingle Ronflonflontune.
04:25 Joey Dee and the Starliters - Shout.  
06:40 Jingle platenkeuze Falckenbosch: Billy Idol - Catch My Fall (volgens Jacques Plafond een afgezaagd kutnummer, excusez le mot).
08:10 Jingle Is er eigenlijk wat op de tv, gevolgd door de jingle van het boekenfront: aan de telefoon Joost Veerkamp over zijn nieuwe boek het verkennen van jongens. Jacques Plafond moet het stellen zonder zijn vragenlijst.
13:25 Jingle de platenkeuze van Paul van Ostaijen: Fats Waller - I Love To Whistle. En door het nummer van Fats Waller heen klinkt Alphons Diepenbrock - Concertsuite Marsyas, Finale: Nimfendans en epiloog van Apollo uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart.
16:20 Jingle Oude koeden: In de studio zingt Ilse Pengel het lied patcha boemba op de gitaar begeleid door Ko Fontijn. Het blijkt dat Ilse Pengel in het echt Kenneth Herdigein is. Een aangename verrassing voor Jacques Plafond. Hij heeft nu ook een gast voor de rubriek theaterpraat.
22:20 Jingle theaterpraat: gesprek in de studio met acteur Kenneth Herdigein. Het gerucht gaat dat hij een rol gaat spelen in Zeg eens AA.
24:20 Wilhelmina Kuttje - Raadselachtigheden.
26:20 Jingle wat aten zij: aan de telefoon Jard van Nes, mezzo-sopraan.
30:35 Jingle wat aten zij: aan de telefoon mr. M.A.J. Engels, voorzitter van de Octrooiraad.
31:20 Jingle wat aten zij: resumé.
31:55 Marvin Gaye and Tammi Terrell - The Onion Song.
33:00 Prijsvraag: wie schreef het nummer ‘Onions Onions ha ha ha’.
33:25 Jingle uw briefkaart.
33:50 Jingle kloteplaat Emile: Afrika Bambaata and UB40 - Reckless.
34:55 Jingle wat nu weer: aan de telefoon de heer Canneman, secretaris van de Federatie Goud en Zilver. Een gesprek over wit, geel en rood goud.
41:00 Original Trinidad Steelband - Silence Is Golden. Het nummer gaat over in Metallica - Hit the Lights.
42:40 ‘Zo, dan is het nu tijd voor mij, die vanaf ingaande heden de poëzierubriek verzorgt’, begint A.J. Broekema. Hij legt uit dat hij Wilhelmina Kuttje vervangt, want die heeft hij de laan uitgestuurd. Met Jan Vos is hij nog in onderhandeling. De wereld staat namelijk niet stil en veranderingen zijn niet alleen onvermijdelijk, maar ook wenselijk. Voortaan doet Broekema dus de poëzierubriek. De naam Ronflonflon zal ook veranderd worden namelijk in Ratata met A.J. Broekema. Jacques Plafond geeft zich niet zomaar gewonnen en probeert Broekema de studio uit te werken, maar moet zelf uiteindelijk het onderspit delven. Jacques Plafond gaat overleggen met Jan Haasbroek. Ondertussen proberen Jaap Knasterhuis en Inspecteur Falckenbosch hun bijdragen voor respectievelijk Bredduvang en Piscine te doen.  Ook zij dreigen slachtoffer te worden van Broekema’s veranderingsdrift en moeten hun bek houden.
48:00 A.J. Broekema draagt voor het gedicht ‘kniesoor’ uit de bundel ‘geen vetpot’ van zijn grootvader Anton Broekema. Hij begeleidt zichzelf op de piano.
50:05 Colofon
53:35 Jingle eet smakelijk.
53:40 Einde uitzending

Opmerkingen
- Jacques Plafond aan het eind van het gesprek met Jard van Nes: ‘Hartelijk dank voor al deze informatie. We hebben het vernomen, het is de ether ingegaan, er is niets meer aan te doen’.
- Jacques Plafond verwikkeld in een machtsstrijd met A.J. Broekema: ‘Ga weg Broekema, ga fijn produceren of zo’.
- A.J. Broekema is boos dat Jacques Plafond geheime informatie heeft uitgelekt: ‘Hoe weet jij dat, heb je soms in mijn floppy disk zitten snuffelen’.

Beluister Ronflonflon van 13 april 1988:

1 Reactie op “Aflevering 184: 13 april 1988”

  1. 22:20 Zeg ‘ns Aaa is met 3 A, niet met 2.
    Ja, nee, als het dan zonodig goed geschreven moet zijn (anders had er hier wel 1 A gestaan), dan ook goed doen.
    (Kuttje is overigens wel met 2 T).
    _____________

    33:00 En Jacques, joe zocht natuurlijk naar “The Onion Song” en vond daar Marvin Gaye and Tammi Terrell.
    Dus dan die maar in Ronflonflon gedraaid.
    Maar wat joe zocht en waaraan een prijsvraag is verbonden (geldt die nog steeds?) is Susan Christie met “I love Onions”.
    Daarin komt de tekst onions, onions, la, la, la en onions, onions, ha, ha, ha, voor.
    Joe kunt deze nu wel vinden op YouTube, in diverse kwaliteiten.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.