Aflevering 182: 30 maart 1988

Gasten
- Mr. M.A.J. Engels (telefoon), voorzitter van de Octrooiraad voor de rubriek wie zullen we nu eens bellen.
- Kobus gaat naar Appelscha (studio), muziekgroep voor de rubriek nieuwe platen vliegen om mijn oren.
- Prof. Dr. Hans van den Bergh (telefoon), hoogleraar cultuurwetenschappen en toneelrecensent het Parool voor de rubriek wie zullen we nu eens bellen.
- Theo Kasjmier (?) (telefoon) voor de rubriek de krant van gisteren.  ?? (wie is theo Kasjmier)
  
Met onder meer en onder andere
00:00 De uitzending is begonnen, de microfoon van Jacques Plafond staat al open, maar daar is hij zich niet van bewust, want hij praat nog met een bekende in de studio. Dan roept hij naar de regie dat wat hem betreft de uitzending wel kan beginnen en schrikt hij als blijkt dat die al begonnen is.
00:07 Jingle Wat is er op de radio gevolgd door de jingle Ronflonflontune.
01:45 Jacques Plafond moet nadenken over de programmatische opbouw van de onderdelen, want het is een begin van lik me reet. En tot grote ergernis van Jacques Plafond voelt Broekema zich geroepen zich hier nadrukkelijk mee te bemoeien.
02:30 Right Place Wrong Time - Dr. John and the Meters (”een mieters geluid van the Meters, is dat geen leuke woordspeling”).
04:35 Jingle Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Won Ton Ton - Hey Marlene. Jacques Plafond vindt het niet om aan te horen en betitelt het nummer als songfestivalkwaliteit.
06:40 Jingle Wat brengt vandaag de post: Een brief van het gemeentebestuur Leeuwarden met het bericht dat Leeuwarden een schone stad is. En Kobus gaat naar Appelscha heeft een nieuwe single uitgebracht en presenteert die op 1 april. Ronflonflon heeft de single al te pakken gekregen. Daarover later meer.
08:30 Jingle De godvergeten Gil Evans. Verleden week is Jacques Plafond er niet aan toe gekomen om een nummer van Gil Evans te draaien: Gil Evans - Bilbao.
10:20 Jingle Wat nu weer over nieuwigheidjes van dichtbij en van ver. Waar komen ze nu weer mee aankakken.
10:50 Jingle Wie zullen we nu eens bellen: Mr. M.A.J. Engels, voorzitter van de Octrooiraad. Jacques Plafond krijgt iemand aan de lijn die hem moet doorverbinden. Zij vraagt naar zijn naam en verstaat die niet goed. Het duurt even voor zij de naam goed heeft verstaan.
12:55 Jacques Plafond wordt doorverbonden. Tijdens het wachten wordt het nummer Walk Right In - The Moments gedraaid.
13:35 Gesprek met mr. M.A.J. Engels over de vraag of er nog uitvindingen gedaan worden. Het gesprek is zeer levendig, mr. Engels is een gezellige gesprekspartner, maar ze dwalen af van het onderwerp. Het gesprek krijgt het een filosofische wending. En Jacques Plafond zorgt voor de nodige verwarring door alles door elkaar te halen. Maar het gesprek eindigt uiteindelijk toch praktisch. Geïnteresseerden kunnen een brochure aanvragen.
20:40 Jingle Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Kobus gaat naar Appelscha - Dame’s Delight. Ronflonflon heeft de primeur.
23:40 Jingle Wilhelmina Kuttje kort. Ze ziet er nog wat pips uit, maar ze is er dan toch weer. Vorige week was Wilhelmina niet goed geworden. Er zijn niet alleen veel bezorgde brieven over haar gezondheidstoestand binnengekomen,  maar ook brieven over het schandelijke gedrag van Jan Vos. Daar kan Jan Vos alleen maar om lachen, want Wilhelmina was zo dronken als een tor.
24:45 Sjef van Oekel - Ha ha laat me niet lachen.
27:30 Wilhelmina Kuttje vertelt dat het weer goed gaat en dankt de luisteraars voor hun bezorgdheid. Jan Vos en Jacques Plafond maken hun verontschuldigingen.
29:40 Wilhelmina Kuttje, met Jan Vos op piano, draagt het gedicht voor Benen wijd uit de bundel Struikelblokken.
30:45 Jingle Kloteplaat Emile: Cher - Working Girl
32:50 Jingle De krant van gisteren over de Concertgebouwkwestie, het al of niet bouwen van een lelijke zijbeuk tegen het mooie Concertgebouw.
33:15 Jingle Wie zullen we nu eens bellen: Prof. Dr. Hans van den Bergh, hoogleraar cultuurwetenschappen en toneelrecensent het Parool.
35:20 Jingle De krant van gisteren. Gesprek met Prof. Dr. Hans van den Bergh over zijn stuk in het Parool over de Concertgebouwkwestie. Tijdens het gesprek is er een lange tirade van Jacques Plafond tegen het Parool en het Concertgebouw, waardoor de gast karig aan bod komt..
41:00 Jingle Bredduvang. Gekleed in pakpapier aan elkaar genaaid tot een soort Piet van den Brulpak geeft Jaap Knasterhuis filmtips.
44:10 Jingle Platenkeuze van Jaap Knasterhuis: The Animals - Dimples.
46:45 Kobus gaat naar Appelscha komt de studio binnenzetten. Ze zijn kwaad, omdat Jacques Plafond hun single al gedraaid heeft, terwijl die nog niet officieel is gepresenteerd. Ook spelen ze live het nummer Louise zit niet op je nagels te bijten.  
50:00 Telefoon gaat. Theo Kasjmier belt in het kader van de krant van gisteren.
50:40 Jingle De krant van gisteren. Theo Kasjmier belt over een leuk artikel in diverse kranten over condoomkapstokjes.
52:30 Jingle Eet smakelijk
52:30 Etna Vesuvia - Heja
54:15 Jingle Colofon
54:59 Einde uitzending

Citaten
- Mr. Engels: “Nu haalt u wel erg veel dingen allemaal door elkaar, hetgeen voor de luisteraar niet makkelijk maakt”. Jacques Plafond antwoordt:”Daar is het programma zo populair door geworden”.
- Bij de plaat van Kobus gaat naar Appelscha: “Ik kan er rustig door heen praten, want u zult hem nog wel vaker horen”.

Beluister Ronflonflon van 30 maart 1988:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.