Aflevering 155: 23 september 1987

155Datum:
906 april 1985/571 februari 1986/1081 oktober 1984 (876 april foutief)

Gasten:
Acteur Kenneth Herdigein (telefoon) en Paul Haenen (studio, als Margreet Dolman en Ds. Gremdaat)

Met ondermeer en onder andere:
Colofon van vorige week. Rff-tune.
4.00 Nieuwe Platen. Lone Justice- Inspiration. Oude plaat: Tim Hardin- How can we hang on to a dream.
8.40 Bredduvang/Theaterpraat. Gesprek met Kenneth Herdigein over de film ‘Honneponnetje’ van Ruud van Hemert, waar hij in zou spelen en de films ‘Havinck’ en ‘Zoeken naar Eileen’ waar hij in speelt. Nederlandse Filmdagen-jingle.
16.05 Kenneth Herdigein en Gé Braadslee- Zullen we het nog een keer proberen. Kenneth praat ondertussen even door tegen Anneke.
18.30 Platenkeus Knasterhuis. Knasterhuis is in Utrecht. Morgen gaat de film ‘La Bamba’ in première. Daarom Ritchie Valens- La Bamba, Trini Lopez- La Bamba en Los Lobos- La Bamba. De laatste is de slechtste volgens Plafond.
23.10 Piscine. Falckenbosch: “Filmblik, dat zeer verwant aan de televisie, want ook daar kan men film … hoofdinspectrice van der Wel, met haar opgebonden ballonkuiten en afgezakte hangbuikonderkin … Humor, het woord zegt het al. Het is de tragiek van de verkrampte darmkramp, maagzuur spat rond, en ook de oogballen staan op steeltjes van zuiver walvistraan.” Platenkeus “die toe- maar ook onpasselijk eh een lied draait, gehoord op de vakantie.” Siw Malmkvist- Danke für die Blumen.
27.10 Kloteplaat. David Bowie- Never let me down.
29.05 P: “…Kuttje met twee t, en in haar zog Jan Vos.” Kuttje, Vos en Plafond in discussie over zog en kielzog. Vos: “Het is toch wel een beetje raar om Wilhelmina met een stoomschip te vergelijken.” Kuttje sist. P: “Joe kan van alles over Willie beweren … maar een kiel heb ik nooit aan haar kunnen ontdekken.” Kuttje- Vaarwater.
36.15 Nieuwe Platen. Sandra- Everlasting Love. Daarna Love Affair- Everlasting Love.
41.25 Theaterpraat. Gesprek met Margreet Dolman over haar theaterprogramma ‘Mens en Gevoelens’. Gremdaat komt ook even langs. “Onverwachts binnenkomen, kent u die uitdrukking? Het is een uitdrukking uit de wereld der gelovigen. Gelovigen die komen altijd onverwachts binnen om hun verhaal te doen…” Bennie Guttering (Dammie van Geest)- Selma.
53.05 Tip van Jan Vos (geen jingle). Mocht joe bij het bereiden van de maaltijd te scheutig zijn geweest met het zout, kook dan een aardappel mee, daar trekt dan het surplus aan zout in. Knasterhuis en Vesuvia- Naar de movies. Geen Colofon.

Citaten:
Plafond: “Krijg toch zelf het schompes.”

Beluister Ronflonflon van 23 september 1987:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.