Aflevering 153: 9 september 1987

153

Datum:
892 april 1985/557 februari 1986/1067 oktober 1984 (862 april foutief)

Gasten:
Schrijver en radiomaker Jan Donkers (studio), J.M. Verheijden, secretaris van de Nederlandse Beugelbond (telefoon) en regisseuse Arnica Elsendoorn (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Rff-tune. The Clovers- Love, love, love.
3.45 Nieuwe Platen. Kobus gaat naar Appelscha- Cocksucker Blues en In the mood.
7.00 Theaterpraat/Bredduvang. Plafond spreekt met Jan Donkers over Amerika, Nouchka van Brakel en de oorspronkelijke film naar aanleiding van zijn toneelstuk ‘Een maand later’, naar aanleiding van een artikel van Rudy Kousbroek, naar aanleiding van een contactadvertentie in de Village Voice.
14.10 Bon Jovi- Never say Goodbye. Achterstallige Post. Een boze Franse cassettebrief over de jingle Est ce que le ton. Plafond schreeuwt terug. Dan opnieuw een bandje van trio Eenzaamheid gedraaid. Ook aandacht voor het Nederlandstalig Festival in het Leijpark te Tilburg.
21.10 Chubby Checker- Limbo Rock.
23.30 Sportfacetten. Gesprek met J.M. Verheijden over beugelen. Het gesprek eindigt zeer abrupt als volgt: P: “Ik moet nu ophangen.”
28.35 Kloteplaat: The Jesus and Mary Chain- Happy when it rains. Vraag aan de luisteraar: Is het ‘wanneer het regent’ of ‘als het regent’?
31.55 Kuttje, Vos en Plafond in gesprek. Het plafond stort in. Broekema gaat met Flip oud parachutedoek tegen het plafond spijkeren. Kuttje wil zingen maar Vos móet nu naar Bemmel.
38.30 Van Benthem- Moet je horen.
41.25 Theaterpraat. Gesprek met Arnica Elsendoorn over het toneelstuk ‘Het monster van Liefde’ van Edwin de Vries. Ria van Raalte en Plafond- Liefde en Geluk. Nog wat post: Jan Oes heeft zeven muzikale dwergen nodig voor zijn band.
48.15 Nieuwe plaat: Butler- No Problem/Per la Mafia.
49.25 Bredduvang. “Jaap is gekleed vanmiddag in een soort gewatteerde keukenhandoeken, die heel netjes aan elkaar genaaid zijn. Hij ruikt ook naar Old Spice.” Jaap: “Nagels geknipt en in doosje bewaard, want veel nagels en dan samen nog iets van maken ooit maar misschien kunstwerk en dat daartoe kunstrubriek maar nu niet, tip film eerst, wel.” Platenkeus: Extince featuring Mr. Donald- Shake it (ha ha ha mix).
54.15 Nog even over de Staatsliedengreep 1987. Colofon.

Citaten:
Plafond: “200 pagina’s, dat vind ik nog steeds een boekje, ik vind 500 pagina’s begint op een boek te lijken, en eigenlijk zijn dat toch een soort tijdschriftjes.”

Beluister Ronflonflon van 9 september 1987:

1 Reactie op “Aflevering 153: 9 september 1987”

  1. Martin van den Oever zegt:

    C’EST LE TON…’ Goed om deze ‘telefoon-cassette-tirade’ van ons hier nog eens terug te kunnen horen!(ik speel gitaar aan het eind) Sportief ook van Schippers om Bertrand helemaal uit te laten razen.Unieke onvergetelijke radio op de woensdag. Complimenten voor Schippers’kunsten van Martin van den Oever

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.