Aflevering 150: 19 augustus 1987

150

Datum:
871 april 1985/536 februari 1986/1046 oktober 1984 (841 april volgens Plafond)

Gasten:
Musicus Misha Mengelberg (telefoon) en schrijver Martin Bril (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Nieuwe jingle: Est-ce-que-le-ton. Dan de Rotterdam-jingle. Plafond vertelt dat er op 21 augustus een Kunstmarkt is in Rotterdam. Ronflonflontune. Chuck Berry- You never can tell en Emmylou Harris- You never can tell, tegelijk gedraaid.
8.00 Nieuwe Platen: Warren Zevon- The factory. Post: Plafond bedankt Kobus voor zijn schuifmaat-systeem voor de datumtellingen, alleen komt Kobus vandaag op 851 april.
10.30 P: “Broekema is terug, Broekema is terug, Broekema is terug…” Hij is in de tussentijd waarnemend sous-chef geweest bij de prinsessenbonen-verwerkende industrie ‘Prinses-du’ te Bemmel, maar is nu weer terug met een salaris-verbetering. Flip Romanov is helikopterpiloot bij prins Reinier van Monaco geworden. Mario Lanza- Drink, drink, drink.
13.10 Kuttje, Plafond en Vos in gesprek. Kuttje draagt voor ‘Oester’ uit de bundel ‘Zeebenen’. Ze gaat met Vos naar de kantine.
16.25 Est-ce-que-le-ton jingle en Kloteplaat-jingle.
17.55 Plafond belt de stadsschouwburg om met Misha Mengelberg te spreken, die daar aan het repeteren is. Hij is net de deur uit gelopen.
19.05 Kloteplaat: Prince- U got the look. Ondertussen wordt gepoogd Micha te pakken te krijgen. Plafond slaat wat tegen een lamp en zingt ‘O, dierbaar Nederland’.
25.50 Gesprek met Mengelberg over het ICP en het ballet ‘Tegenstroom’ dat hij heeft gemaakt, en het ‘Slotconcert der tweede decade’. 13e lp van het ICP, Midwoud- Groen.
30.20 Est-ce-que-le-ton jingle. Bredduvang. Vos meldt dat Kuttje een rumboon heeft gesnoept en op haar hoofd staat in de bureaulade van Broekema, die directeur van een overhemdenfabriek nabij Gasselte was. Knasterhuis met de filmtip. “Dan toch want paddenstoelen gezocht, en wegens vochtig weer nu ook, sorry wel, dan op eigen lichaam laten groeien. Zelf kweken champignons en ook andere. Wel soep, en want levenswandel, sorry, eh dan toch. En toen zoeken en naar ruïne van Brederode.” P: “Jaap is gekleed in een soort schimmelachtige substantie. Het is ergens op gekweekt, of zit het gewoon op je vel? … en op zijn schoenen, op de hielen, daar zitten, groeien elfenbankjes.” K: “Want handig dan lopen en tegelijk zitten op bankje. En daartoe tip.” Etna Vesuvia- Filmdromen.
38.45 Vos: “Wilhelmina komt hier binnen in kennelijke staat van ontkleding.” Zij heeft teveel rumbonen gegeten. Henry Cosby/Stevie Wonder- I was made to love her.
41.15 Plafond- Bibela to Knek.
43.50 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: wacht niet tot de gaten vallen in joe trui-ellebogen. Verwissel tijdig linker- en rechtermouw.
45.30 Est-ce-que-le-ton jingle. Boekenfront. Gesprek met Martin Bril over zijn alfabet-boek ‘Arbeidsvitaminen’ en Elvis Presley. Elvis Presley- Rubbernecking. Colofon.

Beluister Ronflonflon van 19 augustus 1987:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.