Aflevering 147: 29 juli 1987

147

Datum 
544 februari 1986, 850 april 1985, 1032 oktober 1984

Gasten
Fay Lovsky  (zangeres, telefonisch, over The Magnificent 7)

Met ondermeer en onder andere

00:00 Ornette Coleman - Voice Poetry
01:50 De radio, de radio
02:40 De radio, de radio
03:05 Tune
04:40 The Kinks - Mr. Pleasant
07:30 Nieuwe platen vliegen om mijn oren: Sammy Hagar - When The Hammer Falls
10:40 De post, de post - Achterstallige post
11:50 Er is een brief binnengekomen met Belnedische postzegels. En iemand die bedankt omdat zijn brief is voorgelezen.
14:10 De onvergetelijke Gerrit Dekzeil. Gerrit Dekzeil - Wat Is Het Leven Zonder Liefde?
18:00 Wilhelmina Kuttje. Ze is er weer. Jan Vos ook, in een opperbeste bui. Hij doet daar uitgebreid kond van. “Over uitgebreid kond gesproken, heeft iemand hoofdinspectrice van der Wel gezien, want die zou hier toch vanmiddag komen?” Ze blijkt er inderdaad te zijn, maar gaat meteen weer weg vanwege deze platte introductie. Wilhelmina wilde haar gedicht doen, maar door al deze storingen wil ze daar vanaf zien. Hoofdinspectrice Mieke Van der Wel-de Kraai draait weer bij, ze komt Falckenbosch vervangen. Ze heeft een verhaal over een neefje in Almelo, die iets wil horen van de LP ‘Hark’. Wilhelmina boos af naar de kantine. Mevrouw Johanna Gruisberg-Kloek komt binnen, ze valt in voor Flip Romanov. ‘Hark’ wordt opgezocht maar eerst:
24:30 Waar is toch het Franse chanson? Het is niet zozeer een chanson, het is een plaat. Jean-Michel Jarre - Souvenir (of China). Daardoorheen kondigt van der Wel een nummer van ‘Hark’ aan. Veel door elkaar geruzie over het door elkaar praten.
26:50 Jacques Plafond & His Plafonnières - What’s The Matter With Hannah? (een soort Engelstalige versie van de tune van ‘De Lachende Scheerkwast’ - tdg)
29:30 Kloteplaat van Emile: Mantronix - Scream
30:45 Is er eigenlijk nog wat op tv vanavond? Doe Maar - Doris Day
33:10 Doris Day - A Guy Is A Guy
35:50 Fay Lovsky aan de telefoon. Over The Magnificent 7, haar plaatverkoop. En is het niet erg postmodern om met die ouwe filmmuziek aan te komen zetten?
40:50 The Magnificent 7 - The Teddy Bear’s Picknick
43:40 Gesprek met Fay gaat verder, over plurale tanti en wat ze gaat doen na de band. En de speelagenda. Op de achtergrond een nummer van haarzelf: Fay Lovsky - Steam.
46:50 Bredduvang. Jaap is weer erg winderig. De platenkeus van Jaap Knasterhuis. Een nummer van hemzelf: Jaap Knasterhuis - Vulpen.
52:15 De grote hoop. “Volgende patiënt, Jan Vos!” Gezang van Jaap gaat nog steeds door. Jan heeft een tip over plantenbakken in de vakantie, maar kan hem niet meer vinden. Van der Wel kletst erdoorheen. Hij probeert het uit zijn hoofd, wat niet lukt. Wilhelmina komt weer binnen “stevig aan de drank”.
54:10 Colophon

Opmerkingen van Jacques Plafond
Tegen Fay Lovsky: “Die band bestond dus oorspronkelijk uit zes heren, dus eigenlijk, doordat jij erbij kwam kon het pas Magnificent 7 heten, anders had het misschien Stupid 6 geheten, of zo?”
“Kees van Kooten had het wel eens over fotoalba, wat ik altijd wel aardig vond, maar ik heb een keer in een café twee ra besteld.”
Over ‘Vulpen’: “Dit nummer, luisteraars, schreef Jaap toen hij even wat had zitten blowen vanuit zijn uit matrassen opgebouwde hutje op de hoek van de eh… ergens in Diemen.”

Discografie
Ornette Coleman - Voice Poetry
The Kinks - Mr. Pleasant
Sammy Hagar - When The Hammer Falls
Jean-Michel Jarre - Souvenir (of China)
Mantronix - Scream
Doe Maar - Doris Day
Doris Day - A Guy Is A Guy
The Magnificent 7 - The Teddy Bear’s Picknick
Fay Lovsky - Steam

Eigen liedproducties
Gerrit Dekzeil - Wat Is Het Leven Zonder Liefde?
Jacques Plafond & His Plafonnières - What’s The Matter With Hannah
Jaap Knasterhuis - Vulpen

Beluister Ronflonflon van 29 juli 1987:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.