Aflevering 141: 17 juni 1987

141

Datum:
808 april 1985/473 februari 1986/983 oktober 1984 (788april volgens Plafond)

Gasten:
Projectleider Albert van Hattum (telefoon) en regisseur Pim de la Parra (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Stravinsky- Le Sacre du Printemps, frühlingsopfer deel 1, Concertgebouworkest o.l.v. Colin Davis. Warren Zevon- Leave my monkey alone.
8.30 Plafond belt Albert van Hattum over het ‘nieuw centrum voor Amsterdam in het IJ’, waar woningen en een hotel worden gerealiseerd. “Waarom dan weer laagbouw? 75 meter hoog…”
15.15 The Contours- Do you love me (Waarom draaien ze dat nou nooit meer).
18.00 Nieuwe Platen: Ivy Green- Maggie.
20.00 Kuttje, Vos, Broekema en Plafond in gesprek. Kuttje staat erop een toelichting te geven op de gebeurtenissen van vorige week. Die krankzinnige aan de telefoon, dat was zij helemaal niet. “Wie dat dan ook was aan de telefoon, ik niet! Zo.” Kuttje draagt voor ‘Olie op de Golven’, uit de bundel ‘Smeerpijperij’.
26.55 entree Jacqueline. The Diamonds- Little Darlin’. “Eh, even in de war, omdat Jacqueline komt hier ineens binnenhuppelen, en ze heeft eh, nou wel zó’n pikant rokje aan.”
30.40 Jacqueline van Benthem- Treeplank en Broekema- De Chef. Broekema kondigt aan dat de uitzending van volgende week uit Arnhem komt, waarna de nieuwe Arnhem-jingle klinkt.
36.55 Holland Festival. Nieuwe Plaat: Mam- Ontwik.
39.30 Long Play Indruk, niet. Piscine en Bredduvang tegelijkertijd. Knasterhuis en Falckenbosch praten door elkaar heen. Falckenbosch: “De waarschuwende vinger, waar hangt zij? Niet onder de wijde zijden onderbroek van hoofdinspectrice van der Wel, met haar slappe hangknijpbilkwabben, die haar eigen vinger heft tegen de diefstal … heeft de minister Korthals en ook Altes daar zijn bekende misbruik van gemaakt om zijn kwallenstem te verheffen tegen het zogenaamde kleine winkeldiefstal.” Knasterhuis: “Wel, Knasterhuis nu toch kwaad.” Platenkeus: Frank Zappa & The Mothers of Invention- Prelude to the afternoon of a sexually aroused gas mask.
46.45 Plafond belt Pim de la Parra, die niet is aangenomen als directeur van het Filmmuseum en niet meer van plan is om nog meer films te maken.
49.30 Kloteplaat: Genesis- Throwing it all away. Opnieuw Arnhem-jingle. Colofon.   Citaten:
Plafond: “Amsterdam noemt zich wereldstad maar je kan na elf uur niet eens meer een krant kopen ergens, maar goed, dit even terzijde … en na enen is er ook geen reet meer te doen.”, “Op het ogenblik wordt ingewerkt bij ons een assistent van Broekema: Flip Straan eh Rirans, fli, ki.”

 

Beluister Ronflonflon van 17 juni 1987:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.