Aflevering 136: 13 mei 1987

1361

Datum:
773 april 1985/438 februari 1986/948 oktober 1984 (753 april volgens Plafond)

Gasten:
taalkundige, filoloog P.C. Paardekoper (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Max van Praag- Op de fiets, Etna Vesuvia en Jaap Knasterhuis- Op weg en Eddy Christiani- Spring maar achterop. “Onze speciale aflevering van vanmiddag die gaat over reizen.” The Beatles- Ticket to ride. “Wat een rommelige drum hè. Fantastisch.”
6.55 Nieuwe Platen. J. Blackfoot- Don’t get funny with my money.
9.15 Merel Vos heeft haar grote liefde ontmoet, maar heeft hem voorbij laten lopen. Begeleid door het orkestje van Jan Vos zingt zij Mooie jongen.
17.00 Maria Dieke- In de bus van Bussum naar Naarden, Dionne Warwick- Trains and boats and planes, gecrossed met Traffic- Giving to you. Gerry and the pacemakers- Ferry ‘cross the mersey. Zaterdag 16 mei a.s is er een anti-apartheidsfestival festival ‘De keerkring’ in Amersfoort.
21.55 Belnedie-jingle. Plafond belt met professor P.C Paardekoper over de Vlaamse taal, die niet bestaat volgens de professor. Het is Nederlands. P: “Zoals het Duits ook een slecht klinkend Nederlands dialect is.”
31.05 Nieuwe Platen. Paul van der Meij- Sylvia.
33.00 Bredduvang. “Jaap is hedenmiddag gekleed in een met pannensponsjes aan elkaar gefabriekte…waarvan een aantal reeds vergaan.” Knasterhuis: “Spons gevonden in oude bak op industrieterrein en dan jasje van gebreid door en wel geniet.” Filmtip: ‘Jacht op de saddlesniffer’, die nog gemaakt moet worden door Knasterhuis. “daartoe nu nodig en wel met spoed 100 meisjes van wel leeftijd acht dan misschien ook zestien en daartussen alles lekker.” Platenkeus: Gary Puckett- Young Girl.
37.50 Kuttje, Merel en Jan Vos, Jacqueline en Plafond in gesprek. Concrete and Clay- Unit four plus two. Vier versies van Louie, Louie worden gedraaid: Prijsvraag; wie zong deze versies, en wie schreef het? O.a. Otis Redding- Louie, Louie, The Kinks- Louie, Louie.
45.00 Kuttje, Merel en Jan Vos en Jacqueline dragen voor: ‘Ratjetoe’, uit de bundel ‘Ratatouille’. Barend Servet- Gelukkig zijn is ook niet alles.
49.30 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: De levende kalender. Joe kiest een vaste dag in het jaar; daarop scheer joe joe hoofd helemaal kaal. Dat is eigenlijk alles. De voordelen: A. Nooit meer naar de kapper. B. Op kiekjes en dergelijke kun joe de datum aan joe eigen kop aflezen. Broekema meldt dat de volgende live-uitzending uit Maastricht komt en leest het Colofon.

Citaten:
Plafond: “Heeft ie misschien inmiddels al gereageerd, die mooie jongen, op joe gevocaliseerde liefdesverdriet?”

Beluister Ronflonflon van 13 mei 1987:

1 Reactie op “Aflevering 136: 13 mei 1987”

  1. Theo zegt:

    De Louie Louie-versies zijn achtereenvolgens van Otis Redding (1965), Toots & The Maytals (1972), The Kinks (1965) en de in 1983 heropgenomen versie van Richard Berry zelf (die het oorspronkelijk schreef en opnam in 1956).

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.