Aflevering 119: 14 januari 1987

119

654 april 1985/319 februari 1986

Gasten:
Theo Sontrop, directeur van uitgeverij de Arbeiderspers (telefoon) en radiomaker Rik Zaal (studio)

Met ondermeer en onder andere:
De Post. Een brief over het festival Rhythm ‘n Booze in Vlissingen. Draften Blues- Statesboro Blues. Dan De Kilima Hawaiians-Wini, Wini Tamore, in het kader van Waarom draaien ze dat nou nooit meer.
8.50 Plafond en Broekema schreeuwen elkaar enige tijd toe. Daarna Kloteplaat: Madonna- Open your heart.
11.35 Oude Koeden. Peter en de Wolf van Prokofiev, verteld door Prinses Irene en haar kinderen, op een plaat voor het goede doel, de moeders van Tondo. Plafond geeft een Long Play Indruk van deze plaat.
15.50 van Dyke Parks- G-man Hoover.
19.30 Van het Boekenfront. Gesprek met Theo Sontrop, directeur van uitgeverij de Arbeiderspers. P: “A. Waarom boeken? B. Als boeken, hoe leg je aan dat een schrijfsel een boek wordt?” Plafond snurkt een tijdje door Sontrop heen.
26.40 De Godvergeten Lee Dorsey. Rik Zaal van radioprogramma Borat laat wat van zijn muziek horen en vertelt er ook wat over. Lee Dorsey- Got to find a job.
36.35 Kuttje, Vos en Plafond houden uitputtend overleg over het lied dat ze gaan zingen: Ri Ra Rommeltje.
44.00 The Communards- So cold the night.
46.45 Bredduvang. “Jaap Knasterhuis is gekleed in een soort chinees frakje … Jaap heeft trouwens z’n haren ook in een lange vlecht gemaakt en daartoe heeft ie z’n krulletjes afgeknipt en die aan elkaar geknoopt.” Knasterhuis: “Bezig met vloeder nog steeds en toen niet nog keuken geïnstalleerd.” Filmtip: Rotterdams Filmfestival binnenkort. “Kan men zien in bioscoop in Rotterdam en diversen.” Platenkeus: chinese muziek: Shi Chu Chi Chang (?). P: “Ja, luisteraars, dat is nog wat anders dan die Kate Bush, hè”
52.45 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: Wat te doen als u een kind op straat vindt. Een aardige methode om de leeftijd van zo’n kind vast te stellen: vraag het kind een arm over het hoofd te leggen. Een kind vanaf het zesde levensjaar kan maar net bij het tegenoverliggende oor, daarvóór niet. Colofon.

Beluister Ronflonflon van 14 januari 1987:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.