Aflevering 118: 7 januari 1987

118

647 april 1985/312 februari 1986

Gasten:
Professor I.A. Diepenhorst (telefoon) en schrijver Adriaan van Dis (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Plafond belt professor Diepenhorst, in het kader van Selected Uitspraken, over de toekomst van de politiek: men moet altijd de moed erin houden volgens de professor. “Bij het bewaren van evenwichtigheid en met een zeker vertrouwen, dan zal het heel goed gaan.” Ook over de zinsnede: ‘en geen voetstap die beklijft, schoon het u aangerekend blijft’.
4.30 Mieke Telkamp- Uren, dagen, maanden, jaren. Volgens Plafond is het gedraaide dit niet.
7.45 Richard Barrett & the Chantels- Walking through dreamland.
9.50 Kloteplaat: Two Nations- Any luck.
13.05 Peter Alexander- Uren, dagen, maanden, jaren. Ook het foute lied.
14.50 Achterstallige Post. Plafond legt de nieuwe behandeling van de Post uit. De jingle ‘Wil joe ook joe brief of briefkaart’ in canon.
18.10 Jacqueline van Benthem- De langzame rimbim. De Post. De Ronflonflonredactie heeft besloten Onzalicum te wippen. Vos, Plafond en Kuttje- De Hersenschimmen Rimbim.
25.35 Jaap Knasterhuis- De razende rimbim. Bredduvang. “Jaap is zeg maar gepavoiseerd met stukjes tapijttegel … Hij heeft nu een soort kostuum aan van vlaggetjes van stukken tapijttegel gemaakt. Maar Jaap, is dat nou wel verstandig, want die wapperen toch niet in de wind, die stugge tapijttegels? En die tapijttegels hebben weer een tegelmotief … en het geheel is afgesmeerd met tegelkit.” Knasterhuis: “Handig ook vanwege wanneer bij eten groente en soep op grond spat dan men niets daarvan ziet op tapijt zodat niet schoonmaken hoeven en dan weer nieuwe laagje doorzichtig plexiglas erover zodat een fleurige vloeder, vloer.” Filmtip van de eeuw: ‘Barry Lyndon’ van Stanley Kubrick.
31.40 Platenkeus: National Philharmonic Orchestra: Händel- Sarabande. “Vanwege sombere herfstgedachten tranen over wangen rollen. Sombere flarden in hoofd. En meezingen. Wintergeur. Stapel borst. In nieuwe trui. En ook voor wanneer toiletpapier op is, handige hoes. En kan men ook afvegen met kartonnetje, soms.”
35.55 Kinderkoor Jacob Hamel- ‘k moet dwalen. Plafond belt Adriaan van Dis in GentGant. Waarom is hij nooit meer op de televisie? Hij moest dwalen in China voor weekblad Elsevier, want hij mocht Zuid-Afrika niet in. Plafond en van Dis hangen gezamenlijk op.
43.05 David Bowie- China Girl, gecrossed met Benny Goodman- China boy.
48.10 Wilhelmina Kuttje- Chinees lied. Kuttje draagt voor de prikgedachte ‘Kras’ uit de bundel ‘Coup de Grace’, begeleid door Jan Vos. Colofon. “Dit was onze China-aflevering”. Vogelgezang.       

Citaten:
Plafond: “Dat is volkomen kut is dit”, “Broekema, Lul!!”, “Nou ik weet niet of er morgen wel een dag komt, misschien voor mij niet, heeft iemand een eind touw hier”, “Kijk ‘m toch eens swingen in z’n uit tapijttegels opgetrokken pakje.”, “Jacqueline heeft een heel kort rokje aan, ondanks de kou.”, “Zo wordt elke film eigenlijk mooi hè, met dergelijke muziek erbij geplet”, “Colofon? Maar ik heb net m’n mond vol.”

Beluister Ronflonflon van 7 januari 1987:

2 Reacties op “Aflevering 118: 7 januari 1987”

  1. Alexander zegt:

    Jawel !! Mijn allerfavorietste uitzending!! Net als vele anderen spoedde ik mij op de opgevoerde MB/5 huiswaarts elke woensdag teneinde op tijd RFF te kunnen horen. Wat een taalvirtuoos was Wim T. toch.. uniek in zijn soort. Ik heb veel opgenomen. De bandjes zijn nog in goede staat en mocht ik een verloren uitzending hebben, stuur ik het bandje op. Juist DEZE uitzending was ik kwijt, kende ervan hele stukken uit mijn hoofd. Afgelopen zaterdag diep in de nacht deze episode na zeker 20 jaar hervonden en herbeluisterd met een grijns van oor tot oor, RFF adepten kennen dat. En wat spreekt in het begin prof. I.A. een heel mooi, rustig en duidelijk Nederlands. Waerlijck een genoegen. Het oplijn plaatsen van RFF is geen gouden zet van de VPRO geweest. Dank en Hulde !

  2. Alexander zegt:

    Toch iets te snel dit bericht getik. Het is natuurlijk WEL een gouden zet van de VPRO.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.