Aflevering 110: 12 november 1986

110

591 april 1985/256 februari 1986

Gasten:
de heer Wubben van de Rijksvoorlichtingsdienst (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
De Grote Hoop. Een naar eigen zeggen fenomenale tip van Jan Vos: Kiespijn? Eigen schuld, zou ik zeggen, want waarom gaat u ook niet regelmatig naar uw tandarts? Hier een tip. Schuif een prop zilverpapier boven de kiespijnlijke plek. Doe dan even flink kauwen en het lijkt wel of uw hele hoofd onder stroom staat. Neem nu het zilverpapier weer weg en zie: de pijn ebt weg. Het principe hiervan berust op het erger-maken-dan-het-is-beginsel. The Beatles- Birthday.
7.00 Little Walter- Juke. Achterstallige Post. Een brief van Andre Lafontaine, die al sinds 1979 bezig is met het ju-isme. Dus ju ipv joe. Tip van Geert Wierdemans: als joe bed net verschoond is, dan moet joe trappelen en schuren: leg daarom bij het verschonen dingen in bed ter grootte van joe lichaam.
14.15 Kloteplaat: UB 40- All I want to do. Keuze van Emile, “Dus geen kwade brieven hierover, wat UB 40 in een deftig programma wat Ronflonflon toch is, te maken heeft.”
18.00 Piscine. Falckenbosch: “Handbal, het woord zegt het al, een bal die met de hand beroerd wordt, zeer beroerd wordt, eh voortbewogen (…) wanneer hoofdinspectrice van der Wel, met drilbenen en knoestige plofkuiten, het doel van de tegenstander bij wijze van keepster, kiepster bezette. Handbal, een gezonde uitlaatklap (…) Op een piano kun je beuken, maar een indivuele uitingskans waar niemand verder last van heeft is, behalve eventuele buren of piano zelf. Handbal betreft daarin en tegen een teemsport(…) zodat wel degelijk van eenheid sprake is, al is het maar een prakje. Koka, koko, kakofonie…leve handbal!”
21.35 De Platenkeuze van Paul van Ostaijen: Doris Day- Let it snow.
23.00 Kuttje is er even, maar heeft officieel nog sabbatical, dus vertrekt weer. Bij de deur botst ze tegen de weduwe van Beurden op. De weduwe is met de taxi gekomen uit Beverwijk. “Ik wil geen thee. Geef mij maar een jonge kla. Of een Tip van Bootz, ook goed. Niet zo vloeken jongeman.” Zij zingt  Ik ben de weduwe van Beurden.
29.40 The Who- Slip Kid.
33.50 Falckenbosch kondigt aan: Etna Vesuvia- Herfstontbijt.
36.05 Plafond belt met de heer Wubben van de Rijksvoorlichtingsdienst voor de integrale tekst van het Wilhelmus, want hij heeft in de krant beloofd vandaag het Wilhelmus te draaien. Ze hebben de tekst wel, maar Plafond heeft het nú nodig. Kuttje echter komt binnen en die kent het uit haar hoofd.
40.50 Kuttje zingt 14 minuten lang alle coupletten van het Wilhelmus, begeleid door Jan Vos en zijn halve orkestje. Geen Colofon.

Beluister Ronflonflon van 12 november 1986:

2 Reacties op “Aflevering 110: 12 november 1986”

  1. [...] Wilhelmus is afkomstig uit Ronflonflon met Jacques Plafond van 12 november 1986, met Janine van Elzakker als Wilhelmina Kuttje jr. en Clous van Mechelen als Jan [...]

  2. puck zegt:

    ‘Oorkond’ is het.
    Dank u, mevrouw Vesuvia! Dit is de enige versie van alle 26 versen die ik heb kunnen vinden.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.