Aflevering 108: 29 oktober 1986

108

577 april 1985/242 februari 1986

Gasten:
arts en publicist Jaap Bakker (telefoon) en kunstenaar Hans Koetsier (studio).

Met ondermeer en onder andere:
Broekema in gesprek met een meneer van stichting Pijp over zijn overmatige spuugproductie in verband met het wereldkampioenschap pijproken. Plafond is boos en gooit hem eruit.
4.15 Kloteplaat: Lionel Richie- Dancing on the ceiling.
8.35 Waarom draaien ze dat nou nooit meer. Pink Floyd- See Emily play. P: “Flink Poyd”.
11.40 Bredduvang: weer een echte filmrubriek. Knasterhuis: “Beeldrijm, wat is dat eigenlijk? Men ziet het in de film maar ook op straat. Rijm, eh, beeld en dan dat twee beelden en dan …Pilosofisch [sic] thema wat wij zagen kop, in krant staan zware herfststorm kost twee levens … als een pak boter één gulden 56 kost wat dan herfststorm, dus voor twee levens kan men een herfststorm bekomen.” Meer over film- en beeldrijm, o.a in de film ‘The Color Purple’. Filmtip: The Killing van Stanley Kubrick. Niet toegaan naar film van Bennett: kutfilm. Platenkeus: Shorty Long- Here comes the Judge.
19.30 Nieuwe Platen: Jason & the Scorchers: 19th nervous breakdown.
22.20 Van het Boekenfront. Gesprek met Jaap Bakker, samensteller van het nederlands rijmwoordenboek, over rijmen, dichten en Hugo Brandt Corstius. P: “A: wat is volgens joe de zin van het leven, B: daaruit voortvloeiend, waarom dit boek? Kort graag.”
28.35 Gilbert O’Sullivan- Nothing rhymed. Jan Vos- mijn video.
34.40 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: breid het verkeerslicht uit met meerdere kleuren: meer bedenktijd of men al dan niet zal doorrijden en een feestelijk gezicht! “van rood naar oranjerood naar oranjegeel, gelig groen, groen naar diepgroen, dan blauwgroen, blauwig groen, blauw, paarsblauw, indigo en rood en dan weer teruggolven.”
38.05 De Godvergeten Erich Wolfgang Korngold- gedeelte uit de opera Die tote Stadt.
41.55 The Beach Boys- Blue birds  over the mountain.
44.05 Van het Boekenfront. Kunstenaar en ideeënman Hans Koetsier over zijn boekje ‘Kwaliteit enzovoort’, waarin o.a. een interview met Sartre, dagboekaantekeningen en volgens Plafond 493 keer de naam Koetsier. Chuck Berry- I’m  talking about you.
49.40 Colofon. Enige jingles, waaronder de verkeersinfo-jingle.

 Beluister Ronflonflon van 29 oktober 1986:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.