Aflevering 89: 18 juni 1986

89

444 april 1985/109 februari 1986

Gast:
Emile van de Kloteplaat (studio)

Met ondermeer en onder andere:
Billy Vaughn- ‘Wheels. Het thema van de uitzending van vanmiddag: grote Instrumentals.
Kloteplaat/Post: Bezoek van Emile in de studio. Emile legt uit of Kloteplaat nu betekent: kut, klote of klotegoed. Luister en u hoort zelf het antwoord: Prince- ‘Mountains’.
6.30 Oude Koeden: The McGuire Sisters- ‘Sincerely’.
8.05 Kuttje en Vos. P: “Luisteraars, Wilhelmina heeft in het geheel niets aan”. WK: “Is het nou echt nodig, Jacques, om de luisteraars kond te doen van mijn verregaande staat van ontkleding?”. Wilhelmina heeft het warm. P: “Ik zit hier dus vanmiddag in de studio met twee halvegaren”. Vos: “In verband met de warmte heb ik straks nog een aardige tip in het consumptieve vlak”. Grieg- Peer Gynt-suite: Ase’s Dood, waarna op 11.30 ‘Anitra’s Dans’ gecrossed wordt met Winnifred Atwell- ‘Popcorn’. Dan ‘City Lights’- Plafond en Vos.
15.25 Kuttje en Vos. P: “Jan, moet dat nou echt met die bivakmuts op?”. Kuttje wil haar gedicht voordragen, maar Jan speelt veel te hard op zijn nieuwe baritonsax. The Pin Baskets- ‘You’ll never be the same’.
22.00 Post/Holland Festival/Piscine. Falckenbosch geeft de correcte spelling van zijn naam. “Piscine, het woord zegt het al…helaas is onze zweminrichting te Vlaardingen behept met de mogelijkheid tot gemengd zwemmen, hetgeen betekent dat ook hoofdinspectrice van der Wel gerechtigd is om met haar merkwaardig gevormde politiebenen, haar dril en onwelluidende hangbuik in het water te mogen ronddrijven…ik moest concluderen dat hoofdinspectrice van der Wel een vieze plas in onze zweminrichting had gepleegd, waartegen protest!”.
27.15 Small Faces- ‘Shalalalalee’. Bredduvang. “Knasterhuis zit te mokken in een kippengaas pakje…hij heeft een soort broek aan, die alleen de penis omvat”. Knasterhuis- De Vulpen’.
35.20 Filmtip: Scorsese- ‘After hours’. Knasterhuis: “Wel want wegens warmte smelt oorboter en nu niet goed kunnen luisteren maar toch wel tip…jongeman door een meisje be… vergleid…begleid…sorry eh wel…meisje ge…be…gleid nee….verleid…en dan nachtelijk zwerven en ook mannen achter hem aanrennen en spannend en komisch en leuk…maar nog tip vanwege zweet en dacht ik en ook opvangen in potjes divers zweet, en zo potje rugzweet en dan indikken tot men zout, en dan diverse zouten voor voedsel en lekker”.
39.35 Knasterhuis neemt de telefoon op. Het is luisteraarster Rose die Jacques toespreekt. “Juf Hanneke Rijnders geeft joe ook een knuffel”. Platenkeus: Sam Cooke- ‘Rome wasn’t built in a day’.
44.00 Kuttje met Vos op sax: ‘Grassprietjes’ uit de bundel ‘Gazon’, naadloos overgaand in een nummer van het kwintet van Jan Vos. Dan zingt Plafond ‘Weldie, Weldie’.
51.05 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: Bij plotseling warm weer: A. een goede winterjas biedt goede bescherming tegen zonnestraling. B. Verlaat u op winterpot: erwtensoep, hutspot, warme groc, hete bliksem, warme volle yoghurt met sardientjes in olijfolie. Colofon.

Citaten:
Plafond: “Wat heb ik een rare stem vanmiddag…het lijkt net of ik het niet ben. Ben ik het wel? Is dat te checken ergens?”, “Broekema, doe die pijp eens uit je bek idioot”, “Ik wacht gaarne uw reacties af, niet dat wij daar op in zullen gaan”, “Broekema die is van z’n statement gevallen”.

Beluister Ronflonflon van 18 juni 1986:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.