Aflevering 86: 28 mei 1986

423 april 1985/88 februari 1986

Gast:
Componist/Dirigent Reinbert de Leeuw (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
“Deze uitzending van vanmiddag staat geheel in het teken van het Holland Festival, dat weer over ons losgegooid is”. De Godvergeten Earl Bostic- ‘Cherry Pink and Apple’. Daarna Kloteplaat: The Novo Band- ‘You’re gonna be mine’.
7.05 Waarom draaien ze dat nou nooit meer. ‘Love is the drug’- Bryan Ferry.
11.22 P: “Heb je nou een dikkere reet vanmiddag, of vergis ik mij?”. Kuttje, Vos en Plafond. Zij brengen het prachtige beurtzangachtige hoorspel-gedicht ‘Flonkeringen in het Vuns’.
19.55 Roy Orbison- ‘Blue Angel’. Nu pas aankondiging Cor Galis. “De post heb ik nog geen zin in. Zo tegen het eind, want dan kan het er niet meer op…achterstallige post is het ook”.
24.10 De 4e Symfonie van Mendelssohn, gedirigeerd door Otto Klemperer, waarna ‘Alea Jacta est’- Barend Servet en Dominee Bongers. Dan The Rolling Stones- ‘Winning Ugly’.
31.50 Gesprek met “Reinbert de Leeuw, naar ik vrees…Waarom ben joe weer begonnen met componeren, en waarom nou met zo’n etude, zo voorzichtigjes…Ik heb hier toch een file van joe, helemaal nog van voor de tijd voordat joe een snor droeg, toen er ineens een publiciteitsstunt moest worden uitgehaald(…)Mag ik even nou…niet zo meteen gebelgd, ik hoor het wel”
38.20 Glenn Branca- het Gloria uit de Derde Symfonie en Pat Boone- ‘Blue Moon’. “Wat kan mooi zingen toch lelijk zijn”.
41.30 Bredduvang. “Jaap Knasterhuis is gekleed in een roomkleurig ensemble, gesneden in een snit zo van rond 76, het is echt smetteloos”. K: “mij afgevraagd waarom geen autoped meer in straten, ik nu zelf één aangeschaft en kleine meisjes bij mij om hoek leren petten … dikke luchtbanden zoeven over asfalt (…) Auto uitdeuken want proberen van meerdere auto’s één”. Platenkeus: Iggy Pop- ‘Success’. Plafond demonstreert dat Knasterhuis stopt met praten als hij stopt met praten, naar aanleiding van brieven dat hij door hem heen zou praten.
48.55 De Post. “We zijn op het ogenblik de postrubriek aan het restylen”. De stickers zijn op, er wordt gewerkt aan een foto-ansichtkaart. Colofon.

Citaten:
Plafond: “Frits van der Waa heeft dat uit joe bek opgetekend”, “Jaap Knasterhuis, er liggen hier nog tennisballen van je”.

Beluister Ronflonflon van 28 mei 1986:

1 Reactie op “Aflevering 86: 28 mei 1986”

  1. Martin Kooistra zegt:

    Nu ik 160 aflevering het teruggehoord, kan ik zeggen dat ‘Flunkeringen in het vuns’ voor mij het absolute hoogtepunt tot nu toe is. Geniaal, overstromend van pretentie en zwaarwichtigheid maar immer puur parodiërend. Volop gelachen!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.