Aflevering 85: 21 mei 1986

416 april 1985/81 februari 1986

Gasten:
acteur Dick van den Toorn (studio), journalist Joop van Tijn (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Theaterpraat. Dick van den Toorn over het toneelstuk ‘Master Harold & The Boys’ van Athol Fugard. P: “Ik moet hier even over tekeer gaan…het boeit van A tot Z. Maar hoe moet joe eigenlijk een toneelstuk aanprijzen, ik ben daar vol van, dat mag joe gerust weten.”
6.20 Tim Hardin- ‘Reason to Believe’.  ”een tamelijk beledigende opmerking: ‘Someone like you’. Niet gewoon you, maar someone like you, het gaat dus om een soort, hij heeft niet speciaal iemand op het oog waarvan ie houdt, maar een soort iemand”.
8.05 Wij geven het woord aan Inspecteur Falckenbosch, over de verkiezingen van vandaag “waarover de politieambtenaar zijn mond dient te houden, waarover ik het niet eens ben (…)wie zie je steeds…de kleine huilende zeiker-scholier Nijpels”. Stemadvies: Andrée van Es van de PSP.
12.20 Fats Domino- ‘Lawdy Miss Clawdy’ en Kloteplaat. Mike Oldfield & Jon Anderson- ‘Shine’. “En als de term kloteplaat ergens op zijn plaats is, dan is het wel op deze plaats eh… plaat…ss (…)We zijn nog niet eens halverwege het programma en m’n humeur is al totaal weggeraakt”.
18.20 Waar is toch het Franse Chanson gebleven. Juliette Gréco- ‘Barbara-Song’. “Gadverdamme …ze heeft geloof ik even van de Pernod genipt…het is tragisch”. Dan Barbara- ‘La Solitude’. Plafond zingt uitgebreid een begeleidende stem mee.
24.00 Plafond leest het Colofon. “We zijn er nog sneller doorheengeraakt dan wij al dorsten hopen en we geven dan u ook de gelegenheid om nog joe te reppen naar het stemlokaal”.
25.40 entree Kuttje. “Wat een ontzettende leuke gele, het lijkt wel een zemen lap die jurk”. K: “Toevallig heb ik vanmiddag weer eens een extra ingewikkeld iets. (…)Ik zal nu eens niet dreigen met naar de Avro lopen, maar Jan Vos optrommelen”. The Dirt Band- ‘An American Dream’. Kuttje kan Vos niet vinden. Jaap Knasterhuis assisteert Kuttje bij haar gedicht ‘Putluchtalarm’, uit de bundel ‘Putlucht’. The Bud Shank Quartet at Cal Tech (Zoot Sims, Bud Shank en Bob Cooper)  in ‘Lullaby of Birdland’, om en om met het gedicht. Daarna vertrekt Kuttje naar Rumpt met Remco Campert.
38.00 Waarom draaien ze dat nou nooit meer/ Nieuwe Platen vliegen om mijn oren: Tröckener Kecks- ‘Souvenir’. “Ik trek mijn handen hier van af”.
43.10 Gesprek met Joop van Tijn over “dat boekje” ‘Inzake het kabinet Lubbers’. P: “Joe treft het, want ik heb een humeur als een meeuw(…)Zo, even van Tijn aangeharkt”.
50.20 ‘Naar de Movies’- Knasterhuis en Vesuvia. Colofon.

Citaten:
Plafond: “Is dat nou praktisch, zo’n plissérok, Anneke?…Anneke?”, “Opdagen, opnachten, opmiddagen”, “Wat moet ik nou toch met die Wilhelmina aan? Ze wordt met de week gekker”. “Ja nee ja nee ja nee, janee.”, “Van Weezel is volgens mij verloren voor de letterkunde”, “Wel klagen, maar dan ook stemmen”.

Beluister Ronflonflon van 21 mei 1986:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.