Aflevering 84: 14 mei 1986

409 april 1985/74 februari 1986

Gasten:
acteur Ferd Hugas (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Kloteplaat. Germaine Stewart- ‘We don’t have to take our clothes off’. “Nou, zet dat maar meteen weer af…Broekema, dit hoeft niet. Nou, één regel mag ie dan zingen”.
5.20 Over Otto Klemperer. Glenn Branca- Symphony no. 3, Gloria.
8.50 Wij geven het woord aan A.J Broekema. “Ik werd geboren in 19 gaat u niks aan te Rund. Mijn moeder was een dierenbeul…mijn schoenmaat bedraagt 43, ik lust graag een pijp”.
12.35 Kuttje en Plafond in gesprek. Jan is laat, Kuttje belt hem in Delfzijl. Hij is niet gewekt en gaat een piano zoeken.
17.25 Bob Dylan- ‘Tonight I’ll be staying here with you’. Wilhelmina is in tranen, daarom gedraaid haar lied ‘Herfst’.
23.30 Selected Uitspraken. Plafond had willen vertellen over lantarenvissen, maar is zijn aantekeningen kwijtgeraakt. Dan Theaterpraat: een gesprek over toneel met Ferd Hugas, die jarig is, gevolgd door een sketch van Cabaret Pepijn met Paul van Vliet en Ferd Hugas uit de early sixties.
31.25 Selected Uitspraken: “Een beetje pep, een beetje pijn, zijn dat niet de voorwaarden om tot iets goeds te kunnen komen? Studiowerk zoals vandaag betekent een heleboel pijn en moeite. Pijn in mijn rug, het zweet in mijn handen en geen honger”, aldus Paul van Vliet.
Frankie Laine- ‘I Believe’ en het nummer ‘Got to get into a Fire/Fight’(?).
37.20 Bredduvang. Filmtip: “Met Corrienola naar Parijs gereden in two-seater, en toen ook lekke band, toen bedacht van fietswiel ook handig achter in bak gelegen en makkelijk plakken en aan auto geschroefd, en zelf pompen spaart lucht”. Knasterhuis heeft pindakaas gemaakt met Broekema. Platenkeus: Joe Cockér- ‘She came through the Bathroom Window’. Discussie over badkamerramen en bureaukamerramen. Wordt de benaming van het raam gestuurd door het gebruik van de ruimte?
48.00 Kuttje draagt voor ‘Pikke, Pekke, Pakke’ uit de bundel ‘Zuur’, met Vos op de piano over de telefoon. Daarna het lied ‘Het is niks’- Kuttje, Vos en Plafond. Colofon.

Citaten:
Plafond: “Ja donder nou maar even op Anneke”. “By the way, Jaap, is het echt nodig dat joe zo uit den bek stinkt, een soort snijdende pindalucht, het papier krult hier helemaal van”.

Beluister Ronflonflon van 14 mei 1986:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.