Aflevering 83: 07 mei 1986

402 april 1985/67 februari 1986

Gasten:
Michiel ten Brink van D66 (telefoon), Paul van Toorn en Rose van der Haven van de Plafond-fanclub (studio)

Met ondermeer en onder andere:
Tune ‘Plafond over de Vloer’ en ‘Maak er wat van’ van Bert en Ernie. “‘Heel vaak gaan er dingen zo maar ineens kapot’; ik hoef u maar te wijzen op Tsjernobyl…Wat een actueel liedje is dit hè”. Stukjes van elk nummer van de plaat ‘Back in the DHSS’ van Half Man Half Biscuit. “We moeten even d’r doorheen jassen”. Daarna ‘General Biscuit’ van Balderdash.
14.55 Kloteplaat. Sophia George- ‘Girlie Girlie’.
17.40 gesprek met Michiel ten Brink. “Waarom D66?…en waarom dan van Mierlo weer als oud paard voor kar gespannen?”.
24.30 Kuttje, Vos en Plafond in gesprek. Kuttje oreert over het aankondigen van haar gedichten. Prince- ‘I wonder you’.
30.45 De Krant van Gisteren, maar er is geen krant van gisteren. “Dan maar weer even die doodgejubelde lp van Prince”; van de lp Parade- ‘Do U Lie’.
32.30 Kuttje, Vos, Merel Vos en Plafond in gesprek. Merel zingt ‘De Goddeloze Rimbim’.
38.00 Kuttje huilt. Na Iggy Pop- ‘Neighborhood Threat draagt zij voor: ‘Vegen uit de pan’, uit de bundel ‘Vegen uit de pan’. Na een stukje Misha Mengelberg ook haar lied ‘Ver weg of Dichtbij’.
47.35 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: zorg dat joe op reis altijd wat eieren bij joe hebt. Die kunt u bakken op uwen hete motorkap. Kuttje en Vos gaan naar Delfzijl met Remco Campert.
49.17 de Platenkeuze van Knasterhuis (zonder Knas): Sam Cooke- ‘Win your love for me’. In de studio de kibbelende Paul van Toorn en Rose van der Haven van de Plafond-fanclub. Zij lezen het Colofon, en wat post.

Citaten:
Plafond: “Broekema is niet helemaal lekker, die heeft een laatbloeiende krokus opgegeten”, “Kan die afgrijselijke plaat even af als ik even zit te denken hoe het nu verder moet?”.
Kuttje: “Heb joe iets van jazz, Jacques?”

Beluister Ronflonflon van 7 mei 1986:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.