Aflevering 82: 30 april 1986

8282b

395 april 1985 (396 volgens Plafond)/60 februari 1986

Gasten:
Regisseur Wim Verstappen (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
Sjef van Oekel- ‘Juliana, onze Vorstin’. Een klein stukje Juliana-toespraak, zie afl. 12.
3.00 Sjef van Oekel- ‘Wilhelmus’. Dan de rubriek ‘Is er eigenlijk nog wat op de televisie’. “Is dat nou nodig, Vara, om op Koninginnedag een Duitse politieserie uit te zenden?! Moet dat nou?!”. Kinderkoor Sonnevanck zingt ‘Koninginnedag’.
8.50 Ria van Raalte en Plafond- ‘Liefde en Geluk’. “Ik heb echt het idee dat wij hoge ogen zouden gooien met dit nummer in Noorwegen, en dat moeten we nog maar afwachten van Zizzlefrizzle.” (Frizzle Sizzle).
12.05 Kloteplaat. Simply Red- ‘Jericho’. “Het is trouwens simply orange”.
13.29 Nieuwe Platen. Katrina & the Waves- ‘Is That It’. “Expressionistische muziek vanmiddag”.
17.20 Bredduvang. Knasterhuis en Plafond in gesprek met “Wim Stappen…Ver.”, over de film ‘De Ratelrat’. Knas: “Dag meneer Stappen en ook eh wel…Plafond even mond houden en dan wel nu gesprek met Knasterhuis…Nu dan toch in Ratelrat in Friesland gaan spelen en veel lachen ook… En is film niets anders eigenlijk dan fantasie en juist dingen die niet kunnen en toch waargemaakt worden in film…En veel wind en somberheid op eiland Man, en rondgewandeld op strand en de gedachten laten gaan”. P: “Zonde om die gedachten allemaal maar te laten gaan, dat is misschien wel een aardig script zit daar in?…En eh, wanneer komt er weer zo’n NSB-film?”.
24.40 Platenkeus. Minimal Compact-’Take me away’, gevolgd door Madonna- ‘Live to tell’.
31.45 Kuttje, Vos en Plafond in gesprek. Vos: “Voel ik jou aan of voel jij mij aan?”. Kuttje: “Ik voel aan. Volg mij”. Kuttje zingzegt: ‘O de bergen dalen’, uit de bundel ‘O de bergen dalen’. Kuttje: “O prachtig was het Jan, joe bent een kraan, zie joe wel dat joe het kan”.
38.40 Platenkeuze Paul van Ostaijen: Fats Waller- ‘I can’t break the habit of you’.
41.45 Nieuwe rubriek: ‘Tegelkit’; maar dit volgende week. Dan de Post, met ‘Suspicious Minds’ van the Fine Young Cannibals en van Elvis Presley, “In duet met zichzelve…en viool”. “Had ook hoge ogen kunnen gooien op het songfestival in Noorwegen, dit nummer”.
46.30 De Grote Hoop: een lied door Jan Vos: ‘Oh, oh, oh, wat een karwei’. Aansluitend leest Plafond een tip voor van luisteraar Adri Meijer voor een mooie ruis bij joe compact-disc.
50.15 ‘Wilhelmus’ van Stan Kenton en van Sjef van Oekel. Plafond lacht op verzoek van luisteraar Erik van der Werf.
53.00 Colofon. “Ik wens u veel sterkte bij Frits Spits…veel sterkte nog op deze afschuwelijke dag”. Galis.

Citaten:
Plafond: “Juliana is de enige vorstin…maar prins Bernhard ook”, “Wij moeten toch niet vergeten dat Juliana onze vorstin is, wat Beatrix ook voor jurken aantrekt op deze windvolle 30e april.”, “Jaap is als een gek aan het dansen nu, in zijn oranje fluwelen sweatertje met dito zweetplekken”, “Los zand aan elkaar, ik dacht dat het kenmerk van los zand juist was dat het niet aan elkaar hing”

Beluister Ronflonflon van 30 april 1986:

1 Reactie op “Aflevering 82: 30 april 1986”

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.