Aflevering 81: 23 april 1986

81

388 april 1985 / 53 februari 1986

Gasten:
schrijver en journalist Max Pam (telefoon), actrice Monique van de Ven (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
De Gleufjes- ‘Wat een lul’ en Albert Hammond- ‘I’m a Train’. Vervolgens Duke Ellington- ‘Take the A-train’. Want “deze middag staat in het teken van radiorijm”. Plafond is wat laat want hij had wat te doen met Ria van Raalte.
9.35 Falckenbosch en Knasterhuis in de studio. “Nee Knasterhuis, ga nu even niet meteen aan meneer Falckenbosch’ uniform zitten pulken”. Platenkeus van Knasterhuis: Dionne Warwick- ‘Trains and Boats and Planes’.
13.25 Wij geven het woord aan: Falkenbosch. “90 km per uur op een snelweg is een geheel onverantwoorde snelheid die niet doet opschieten…Niet naar behoren handhaven, is mijn stelling, maar naar believen. Zelf berijd ik graag mijn Audi 1000…maar nimmer in de slakkengang die dood en derf op de weg zaait. En nimmer verloor ik met de gang van 120 km het uur een onderdeel, behalve een keer een zijspiegeltje en een wieldop.”
17.00 Bruce Springsteen- ‘Wreck on the Highway’.
19.00 Van het Boekenfront. Gesprek met Max Pam over de Vvvl (subsidie voor schrijvers). “Wat is nou de directe aanleiding geweest…dat joe daarover bent in beginnen te roeren, over en in en uit en sluiten maar…De broer van Jeroen Krabbé, die tevens schaakt… die heeft een boek over een ei, en dat was niet goed?”.
24.50 Mira Swift Balkema en John Jeppes- ‘Zullen we het nog een keer proberen’.
27.10 Kuttje houdt een uiteenzetting over het aankondigen van haar gedichten, Vos moet plassen. St. John- ‘He Ha Ho wat moet ik poepen’. Vos komt terug en Kuttje draagt voor: ‘Wie is gebaat’, uit de bundel ‘Wie is gebaat’, maar verlaat voortijdig kwaad de studio.
34.20 Kloteplaat. G Race- ‘Beat that clock’. P: “Dit klinkt Nederlands goed”.
37.05 Theaterpraat met Monique van de Ven op Schiphol, o.a. over het toneelstuk ‘Zonder Betekenis’ en Jan de Bont. P: “Vertel nog eens even wat!! O nee dat is geen toon”. Van de Ven: “Ik sta nu echt te wippen”. P: “Met wie dan?(…) Als ik even over toneel nog dus en dan kan je daarna weer rustig doorwippen”. Van de Ven: “Ik ga nu echt hangen, want ik mis m’n vliegtuig”. P: “Ik gooi neer omdat ik moet opstijgen”.
42.55 Bredduvang. “Jaap, ga zitten, doe je broek aan”. Filmtip: ‘Insignificance’. Knasterhuis: “Wel tot zover dan, omdat tijd wil dringen, dringt tijd en nu dan, eh klaar”.
47.00 Waarom draaien ze dat nou nooit meer. The Hollies- ‘Stay’.
49.05 De Grote Hoop. Tip van Jan Vos: Hoe boort men een gat in de muur.
51.20 Colofon. P: “Waar dan! Waar dan!!”. Post en Galis.

Citaten:
Plafond: “En dat nog wel op eh mijn, o nee het is helemaal niet mijn verjaardag”. Tegen Knasterhuis: “Waarom kort je dat toch allemaal zo in?”

Beluister Ronflonflon van 23 april 1986:

1 Reactie op “Aflevering 81: 23 april 1986”

  1. In de rubriek ‘We geven het woord aan’: Hoofdinspecteur Falckenbosch.
    Falckenbosch heeft het hier voor het eerst over hoofdinspectrice van der Wel (met haar oliedomme plooirok en haar ballonkuiten, die ik dan ook de nodige verwensingen nagooide zoals daar zijn; aangebakken drol en kale kutmobiel).
    In deze rubriek zegt Falckenbosch de grappige zin “…vele ongelukken met dito afloop kunnen hiervan het gevolg zijn…”

    (27:10) In deze aflevering ook een schitterend twistgesprek tussen Jan Vos en Wilhelmina Kuttje.
    Aan het eind van dit gesprek merkt Jacques voor het eerst op dat het niet overnieuw is maar ópnieuw.
    In komende Ronflonflon afleveringen zal Plafond vaker gaan emmeren dat het ‘we doen het over’ of ‘we doen het opnieuw’ is, maar niet overnieuw, terwijl hij zelf in alle voorgaande afleveringen ook altijd overnieuw zei…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.