Aflevering 80: 16 april 1986

80

381 april 1985/46 februari 1986

Gasten:
regisseur Pim de la Parra (telefoon), Caspar van Benthem (Walter Crommelin in studio)

Met ondermeer en onder andere:
Meneer van Benthem en Plafond in gesprek. Plafond gooit hem eruit. The Hollies- ‘The Air that I breeze’, gecrossed met o.a The Everly Brothers- ‘Dream’.
8.37 Jacqueline van Benthem, Jan Vos, vader van Benthem en Plafond in gesprek. Nieuwe Platen: The Hooters- ‘Day by Day’.
12.28 Oude Koeden. Pim de la Parra aan de telefoon, op de filmset van ‘Als in een roes’. P: “Toen was het nog het openbreken van de Nederlandse film eh gedoe, maar toen heb je op een laag pitje gestaan, en waarom begin je dan nu toch weer, nu toch duidelijk gebleken is dat je er niks van kan?”
18.45 Nieuwe Platen. Rick Nolov- ‘A True Stereo Heartbeat’.
21.25 Bredduvang, Filmtip en Platenkeus. Mark Dinning- ‘Teen Angle can you hear me’. Knasterhuis: “Onderweg helaas en benzinemeter dalen onder het bekende niveau, en wat zoals wij weten een laag niveau en dan toch zonder benzine geraakt”
28.10 van Benthem en vader, Vos en Plafond in gesprek. Vader van Benthem draagt een gedicht voor: ‘De Jasmijn’uit de bundel ‘Veldboeket’ van Geertje Wielema-Steenbak. Ook draait hij een deel uit het Te Deum van Anton Bruckner.
35.05 ‘Kenide Koda’- Plafond
37.20 Waar is toch het Franse Chanson gebleven. “Dat ligt dus even op z’n reet deze rubriek, want Broekema die is bij het achteruitrijden met zijn auto over een doos met Franse chansons heengereden”. Dan de Post en twee versies van ‘Flat Foot Floogie’: Slim & Slam en Johnny & Jones, tegelijkertijd gedraaid uit tijdgebrek.
46.00 Kloteplaat. Queen- ‘It’s a Kind of Magic’. ‘King of Magic’ volgens Plafond.
49.35 De Grote Hoop. Wikkel een fles wijn in nat wc-papier en zet hem op de tocht: Na enige tijd beschik je weer over een koele dronk.  ‘Ik ben helemaal te gek van Jou’-Vos en van Benthem.
53.30 Colofon en Post.

Opmerkingen van Jacques Plafond:
 ”Bij ontstentenis van dat lijstje, geen lijstje”, “Broekema wil lollig zijn en gooit letterlijk een plaat om mijn oren”, “Jaap is gekleed in een zalmkleurig jersey broekpak, het is volgens mij een damesbroekpak”, “Nee Knas, niet weer nou filmrubriek, en doe je broek van dat broekpak nou aan”, “Hoe krijg ik er nou toch een verstandig woord uit?”

Beluister Ronflonflon van 16 april 1986:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.