Aflevering 78: 2 april 1986

78

367 april 1985/32 februari 1986

Gasten:
Paul van Toorn van de Plafond-fanclub (studio), Paul Zwarenstein van het blad ‘Afrika’ (telefoon), schrijver Remco Campert (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
‘Corrienola’- Knasterhuis. De post. Een gedicht op cassette uit Belgie en een kort bezoek van Paul van Toorn. Dan van het album ‘Hark’: ‘From Hell to Breakfast’- Plafond.
13.30 Waarom draaien ze dat nou nooit meer: The Gloomies-’Bum’.
16.30 Waar is toch het Franse Chanson gebleven/ Oude Koeden: Frans Liszt- En Rêve, door Toos onder den Wijngaard, piano.
19.30 Wij geven het woord aan Paul Zwarenstein, over het blad ‘Afrika’.
23.00 N’dour- ‘The Rubber Band Man’ en ‘Wat ken ik voor u doen’- Teun Balk
28.10 Teun Balk, Kuttje, Jan Vos en Plafond  in gesprek, uitmondend in ruzie.
31.55 The Pointer Sisters- ‘Fire’ en hun nieuwe plaat: ‘Twist my arm’.
35.17 Kuttje is haar dichtbundels vergeten.(Ze wou ‘Zomerbalkon’ uit de bundel ‘Zomerbalkon’ doen). Vraag voor de luisteraars: “Is het ‘heb je iets vergeten’ of ‘ben je iets vergeten’”. Teun Balk zingt ‘Doe me een lol’.
41.00 De Grote Hoop. Geen tip deze week. Plafond: “Geheel nieuw is dat: er komen volgende week twee tippen van de week of twee…eh, twee keer een tip van de weken, twee tips van de weken, twee tippen van de weken. Week. Waar zou Knasterhuis trouwens zijn?”
42.15 Kloteplaat: Pal- ‘Talk we don’t’.
44.05 Boekenfront. Gesprek met Remco Campert over o.a zijn boek ‘Tot Zoens’, de ‘vanvulfop’ en zijn stukje van morgen. P: “Meteen maar weer humor gaan bedrijven. En dat is toch al niet joe sterkste kant”, “Dat is nieuw, ik ga in deze boekenrubriek de kunst van het luisteren toepassen”. Campert: “Ja jee, maar ben ik daar nu het eerste slachtoffer van?”
51.30 Nieuwe Platen. Blue Murder- ‘Stalking the Deerpark’, een primeur, gevonden door Knasterhuis op een vuilnishoop. Colofon heel snel. “Knas kom nou even dan ben je er nog net in anders klopt de Colofon toch niet idioot!!”

Opmerkingen van Jacques Plafond:
“Niet zo meewippen in de auto, dat is gevaarlijk”, “Broekema, haal je handen uit je zakken als je met me praat”

Beluister Ronflonflon van 2 april 1986:

1 Reactie op “Aflevering 78: 2 april 1986”

  1. H. Meijerink zegt:

    Is het “ik ben “of “ik heb het vergeten….?

    Beide vervoegingen zijn mogelijk, maar niet in alle gevallen door elkaar te gebruiken. Als “vergeten” betekent “verzuimen te doen (of mede te nemen)”, heeft de vervoeging met “hebben” de voorkeur. Als het betekent “zich niet meer herinneren”of “kwijt zijn”, is de vervoeging met “zijn” gangbaar

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.