Aflevering 77: 26 maart 1986

77

360 april 1985(332 volgens Plafond)

Gasten:
hoofdconservatrice Rini Dippel van het Stedelijk Museum (telefoon)

Met ondermeer en onder andere:
‘Voorjaarsmoe’- Kuttje
4.30 De Post en The Beatles- ‘Michelle’, Michelle- ‘Looking through the window’ en The Hollies- ‘Look through any window’. P: “Dit heet radiorijm”.
13.20 Hans Boekhout- ‘Yvette in de Wasserette’, maar Plafond wil ‘Yvette’ van Michel Sardou horen en gilt naar Broekema: “Zet af of ik bega een ongeluk”. Vervolgens ‘Yvette’ van Stan Getz.
16.25 Kuttje belt uit Winterswijk. “Met mij”. Dit brengt Plafond tot het draaien van het liedje ‘Januari, februari…’. Kuttje: “Hallo?”, waarna ‘Hello’ van Lionel Richie. Kuttje: “God, Jacques, blijft dat zo? Iedere keer als ik wat zeg een plaat draaien?”.
19.50 Vos belt uit tolhuis ‘De grote Hoop’ in Schoonhoven. Hij is van de pont af het water in gereden. Hij wil Kuttje begeleiden per telefoon. P: “Weet joe wat, ik leg nu de hoorns  wel in een negenenzestig houding(…), dan kunnen jullie samen jelui hart ophalen”.
21.25 Waarom draaien ze dat nou nooit meer. Joe Jackson- ‘Survival’.
23.34 Vos en Kuttje willen een gedicht doen, maar Plafond gooit de hoorns op de haak.
24.48 Nieuwe platen. ‘Hi Ho Silver’ van Jim Diamond en van Chubby Checker, en ‘Hi Ho Silver Lining’ van The Attack en van Hot Love.
29.30 Vos belt weer. Hij heeft de piano naar beneden gehesen. Ook Kuttje belt. Zij brengen het gedicht ‘Uitzicht’, uit de bundel ‘Uitzicht’.
32.55 Kloteplaat: Tompson Twins- ‘King for a day’.
35.30 Bredduvang. Band met Plafond, Vos, van Benthem en Knasterhuis vanuit de Roxy, over zijn film ‘Naam’. Platenkeus: The Rolling Stones- ‘Harlem Shuffle’. Meer post.
42.10 In het kader van De Krant van Gisteren een gesprek met hoofdconservatrice Rini Dippel van het Stedelijk Museum over het gevandaliseerde schilderij van Barnett Newman (Who’s afraid of Red, Yellow and Blue). Plafond vindt dat het schilderij overnieuw gemaakt moet worden in plaats van het te restaureren, omdat het een conceptueel werk is en je dan toch weer fijn naar het picturale geweld kan kijken.
47.25 Ernst Reijseger- ‘Timing’.
48.44 De Grote Hoop per telefoon. Tip om soep te vermeerderen middels afschraapseltjes uit aangekoekte pannen en andere etensresten.
51.00 Colofon en Galis

Opmerkingen van Jacques Plafond:
“Broekema is totaal geobsedeerd door z’n nieuwe computer”, “Van Wilhelmina zijn we deze middag makkelijk afgekomen luisteraars, wij mogen ons daar wel mee feliciteren”, “Ik ga even naar Broekema toe om z’n pijp uit z’n bek te slaan”
Knasterhuis: “Rok opgestroopt bij wijze van rolletje”

Beluister Ronflonflon van 26 maart 1986:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.