Aflevering 76: 19 maart 1986

76

353 april 1985

Gasten:
Ingenieur J.S. Sipkema (telefoon), regisseur Ruud van Hemert (studio)

Met ondermeer en onder andere:
353 april 1985
Plafond: “In het kader van mijn problemen nu van The Mo: ‘Beat the computer’ (…) Nou, de computer is diep onder de indruk van deze productie”.
5.00 Nieuwe Platen: Jackson Brown. “We raggen d’r eerst wat platen door, dan is dat ook weer gebeurd”.
8.25 De Post en Kloteplaat: Kiki Dee- ‘Another day comes’. “Dit nummer gaat gebukt onder overproductie (…) opwindende muziek, ik heb gelukkig een hele wijde broek aan”.
14.55 Waar is toch het Franse Chanson gebleven: Guy Bejart- L’Eau Vive.
17.54 Vos, Knasterhuis, Broekema, een dronken Kuttje en Plafond in gesprek, o.a over de pijpen van Broekema. P: “Joe hoort het luisteraars, Broekema heeft meer pijpen op zijn boog”
21.20 Waarom draaien ze dat nou nooit eens: The Beatles- Birthday
23.14 Wij geven het woord aan ingenieur J.S. Sipkema over de Elfstedentocht. Plafond stelt voor: een Duizendstedentocht.
29.50 Wat mij nu is overkomen: een bandopname met Plafond op bezoek bij Jaap Knasterhuis die de film “Teun, de ober” aan het opnemen is in het voormalige Roxytheater in Amsterdam, met Teun Balk in de hoofdrol.
36.00 Bix Beiderbecke- ‘Sorry’.
38.47 De Grote Hoop. Tip: Centraal stofzuigersysteem om zelf te maken. Men hoeft de stofzuiger niet meer door het huis te sleuren.
40.55 Pebbles on the Beach- Plafond, van het album ‘Hark’
42.50 Bredduvang zonder Knasterhuis, maar met Ruud van Hemert. Plafond: “Is het maama of mamma is boos?”. Van Hemert moet wateren, maar waar is de wc? P: “Daar is Wilhelmina Kuttje, die is een beetje lam nu, als je het aan die even vraagt, want die heeft daar net gebraakt.” In het kader van radiorijm: ‘Move Away’-The Culture Club. Plafond bij terugkomst van van Hemert: “Hij heeft niet goed afgeschud, aan zijn pantalon te zien”.
51.20 Platenkeuze van Knasterhuis (titelsong Mama is Boos), colofon en Galis.

Opmerkingen van Jacques Plafond:
“Muziek hoort tot het terrein van de inponderabilia”, “Toch moet ik oppassen dat ik niet ontaard in zo’n diskjockey die meent de leukste te moeten uithangen bij al die prachtige platen”, “Nou Ruud, ik zou zeggen opgedonderd nu maar weer es”
Knasterhuis: “En de vele vogelnesten die ook pausschandalen met zich meetorsen”, “Cut means betekent ook wel dan van eh stop”

Beluister Ronflonflon van 19 maart 1986:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.